Πάνω από ένα εκατομμύριο ροδάρια για την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας στον Παναμά

Πάνω από ένα εκατομμύριο ροδάρια για την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας στον Παναμά 

Στη Βηθλεέμ εργαζόμαστε για να φτιάξουμε ενάμισι εκατομμύριο ροδάρια τα οποία θα δοθούν στους νέους που θα συμμετάσχουν στην Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας 2019. Στα εργαστήρια όπου παράγονται απασχολούνται αναγκεμένοι άνθρωποι, πρόσφυγες, οικογένειες φυλακισμένων.

Το «AveJmj» είναι το πρόγραμμα που ξεκίνησε στους Αγίους Τόπους για την παραγωγή ενάμισι εκατομμυρίου ροδαρίων που προορίζονται για τους νέους που θα συμμετάσχουν στην Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας, η οποία έχει προγραμματιστεί από τις 22 έως τις 27 Ιανουαρίου 2019 στον Παναμά. Η πρωτοβουλία προωθήθηκε από τον Σεβασμιότατο Pierre Bürcher, ομότιμο επίσκοπο του Ρέικιαβικ, μέλος της Ρωμαϊκής Συνόδου για τις Ανατολικές Εκκλησίες και τον Συντονισμό των Αγίων Τόπων.

Αποδοχή της πρόσκλησης του Πάπα να προσευχηθούν για την ειρήνη

«Το Χαίρε – εξηγεί ο σεβασμιότατος Bürcher – είναι η προσευχή του ροδαρίου για την Παναγία ενώ το Jmj είναι το ισπανικό ακρωνύμιο της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας αλλά και τα αρχικά του Ιησού, του Ιωσήφ και της Μαρίας». «Στους νέους που θα πάνε στον Παναμά θα προσφέρουμε το ροδάριο επειδή ο Φραγκίσκος – υπογραμμίζει ο επίσκοπος – ζήτησε να προσευχηθούμε για την ειρήνη. Η δωρεά των ροδαρίων που φτιάχτηκαν από ξύλο ελιάς, το σύμβολο της ειρήνης, έχει ένα μια πολύ ιδιαίτερη σημασία».

Μια πρωτοβουλία που κάνει εκατοντάδες ανθρώπους να εργαστούν

 «Χάρη στην Caritas Ιερουσαλήμ ήταν δυνατό να δώσουμε εργασία σε πάρα πολλά άτομα. Μεταξύ των οποίων – τονίζει ο σεβασμιότατος Bürcher – υπάρχουν άνθρωποι αναγκεμένοι, οικογένειες φυλακισμένων, μετανάστες, πρόσφυγες. Η πρόκληση είναι να φτιάξουμε 200.000 ροδάρια και γι αυτό το λόγο απασχολούνται τόσα πολλά άτομα». Μέχρι σήμερα υπάρχουν έντεκα χειροτεχνικά εργαστήρια στις πόλεις Beit Sahout, Beit Jala και Βηθλεέμ που εργάζονται για τα αντικείμενα αυτά. Θα χρειαστούν συνολικά 81 εκατομμύρια χάντρες και ενάμισι εκατομμύριο μικροί σταυροί από ξύλο, για να συναρμολογηθούν σε 750 χιλιόμετρα ελαστικού νήματος, έτσι ώστε τα ροδάρια να μπορούν να φορεθούν στον καρπό, όπως αρέσει στους νέους. Δύναστε να κάνετε δωρεά στο siteτης ένωσης Saint Jean Marie Vianney Lausane (www.sjmvlausanne.org) το οποίο υποστηρίζει αυτή την πρωτοβουλία.

Μετάφραση: ρφ

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου