Η τελειομανία είναι ένα ελάττωμα

Η τελειομανία είναι ένα ελάττωμα

Ο Δον José Tolentino Mendonça στη χθεσινή απογευματινή ομιλία του, κατά τη διάρκεια των πνευματικών ασκήσεων στην Ariccia, στις οποίες συμμετέχει και ο Άγιος Πατέρας ο Πάπας Φραγκίσκος,επικεντρώθηκε στην αναγκαιότητα της εσωτερικής ανασκόπησης υπογραμμίζοντας το μη ιδεολογικό όραμα της ζωής.

Ο Ιησούς μάς αγαπά άνευ όρων  γι αυτό που είμαστε. Η αναζήτηση της τελειότητας επομένως είναι μια μανία. Αυτή είναι η άποψη του δον José ο οποίος χαρακτήρισε την τελειομανία ως ένα βίτσιο. Η ακαμψία, η σκληρότητα και η υπερηφάνεια, η αυτάρκεια και η βία μας απομακρύνουν από τον Θεό. Το ανθρώπινο ον χρειάζεται τον Χριστό, πρέπει να αισθάνεται διψασμένος για να ωριμάσει πνευματικά, δήλωσε ο ιεροκήρυκας αναφερόμενος στους τρεις πειρασμούς της ερήμου: του άρτου, της δίψας και του ειδώλου. Ο Δον José εξήγησε ότι το ανθρώπινο ον δεν ζει μόνο με τον άρτο, αλλά έχει ανάγκη και από πνευματική τροφή. Για να ικανοποιήσει τη δίψα του είναι απαραίτητες η σιωπή  και η προσευχή και τέλος, ο Θεός είναι αυτός που θα λατρέψουμε.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 24ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 22 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου