Η τελειομανία είναι ένα ελάττωμα

Η τελειομανία είναι ένα ελάττωμα

Ο Δον José Tolentino Mendonça στη χθεσινή απογευματινή ομιλία του, κατά τη διάρκεια των πνευματικών ασκήσεων στην Ariccia, στις οποίες συμμετέχει και ο Άγιος Πατέρας ο Πάπας Φραγκίσκος,επικεντρώθηκε στην αναγκαιότητα της εσωτερικής ανασκόπησης υπογραμμίζοντας το μη ιδεολογικό όραμα της ζωής.

Ο Ιησούς μάς αγαπά άνευ όρων  γι αυτό που είμαστε. Η αναζήτηση της τελειότητας επομένως είναι μια μανία. Αυτή είναι η άποψη του δον José ο οποίος χαρακτήρισε την τελειομανία ως ένα βίτσιο. Η ακαμψία, η σκληρότητα και η υπερηφάνεια, η αυτάρκεια και η βία μας απομακρύνουν από τον Θεό. Το ανθρώπινο ον χρειάζεται τον Χριστό, πρέπει να αισθάνεται διψασμένος για να ωριμάσει πνευματικά, δήλωσε ο ιεροκήρυκας αναφερόμενος στους τρεις πειρασμούς της ερήμου: του άρτου, της δίψας και του ειδώλου. Ο Δον José εξήγησε ότι το ανθρώπινο ον δεν ζει μόνο με τον άρτο, αλλά έχει ανάγκη και από πνευματική τροφή. Για να ικανοποιήσει τη δίψα του είναι απαραίτητες η σιωπή  και η προσευχή και τέλος, ο Θεός είναι αυτός που θα λατρέψουμε.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

7η Κυριακή του Πάσχα (B)

7η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (Β)               ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ.27(26),7-9                     ΕΙΣΑΚΟΥΣΕ, Κύριε, τη φωνή μου, με την οποία κραυγάζω. Για Σένα είπε η καρδία

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου