Η Εκκλησία της Ρωσίας διακόπτει την κοινωνία με το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Η Εκκλησία της Ρωσίας διακόπτει την κοινωνία με το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας, η οποία συνεδρίαζε σήμερα για δεύτερη ημέρα υπό την προεδρία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου στην Ιερά Μονή του Αγίου Δανιήλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Μόσχας, αποφάσισε την διακοπή κοινωνίας και την αφαίρεση από τα δίπτυχα του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου Β΄.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το Πατριαρχείο Μόσχας δεν θα διακόψει την εκκλησιαστική κοινωνία με επισκόπους του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας, οι οποίοι δεν συλλειτουργούν και δεν αναγνωρίζουν την νέα δομή στην Ουκρανία.

Ακόμη οι ενορίες στην αφρικανική ήπειρο, που δημιουργήθηκαν με πρωτοβουλία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας θα αφαιρεθούν από την δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας, και θα λάβουν σταυροπηγιακό καθεστώς.

Επίσης Ιερά Σύνοδος αποφάσισε την αλλαγή της Πατριαρχικής Εκπροσώπησης στην Αλεξάνδρεια, όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα μετατραπεί σε ενορία της Εκκλησίας της Ρωσίας στο Καιρό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, κατά τη διάρκεια της επισκέψεως του στην Κύπρο, είχε δηλώσει ότι ο Πατριάρχης Μόσχας δεν θα διακόψει την ευχαριστιακή κοινωνία μάζι του, κάτι που δεν επαληθεύτηκε.

Τέλος, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε την κατάργηση της Εξαρχίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Μόσχα, όπου μέχρι σήμερα είχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κηρύνης κ. Αθανάσιος.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Βασίλισσα του Ουρανού, 21 Απριλίου 2024

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ Πλατεία Αγίου ΠέτρουΔ’ Κυριακή του Πάσχα, 21 Απριλίου 2024   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Αυτή η Κυριακή είναι αφιερωμένη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ  ΤΗΣ 5ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 22 Απριλίου 2024    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου