Να είστε θαρραλέοι μάρτυρες της πίστης

Να είστε θαρραλέοι μάρτυρες της πίστης

Η ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων στο Ιράκ, εν μέσω δυσκολιών και διαμαρτυριών, φέρνει ελπίδα στις καρδιές των χριστιανών. Και από την κοινότητα του Qaraqosh στο Nineveh Plain, το μήνυμα φτάνει στους χριστιανούς του κόσμου να μην χάσουν ποτέ τη δύναμη να διακηρύξουν την πίστη τους

Η Νινεβέζικη πεδιάδα στο Ιράκ είναι το ιστορικό λίκνο των Χριστιανών, ένα σημάδι ότι ανήκει σε μια οικουμενική οικογένεια που στο έδαφος αυτό έχει υποστεί τη βία και τη δίωξη του ισλαμικού εξτρεμισμού της Isis από το 2014 και η οποία τώρα προσπαθεί σιγά να επιστρέψει σε φυσιολογικό.

Χριστούγεννα χωρίς  πολλά φώτα

Και εδώ, όπως και σε ολόκληρη τη χώρα, τα Χριστούγεννα φέτος γιορτάζονται με  λιγότερα φωτεινά και φανταχτερά, αλλά δημιουργείται μια πιο οικεία και σιωπηλή ατμόσφαιρα. Εκτός από τη μεγάλη μηχανή διεθνούς αλληλεγγύης που συνεχίζει να στηρίζει τις χριστιανικές οικογένειες και να εργάζεται έτσι ώστε όσοι έχουν φύγει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά για να εξασφαλιστεί ένα μέλλον για τον πληθυσμό, να αποκατασταθούν οι υπηρεσίες, τα νοσοκομεία και τα σχολεία. Ως εκ τούτου, η ισχυρή έκκληση που ξεκίνησε τις τελευταίες ημέρες από τον Πατριάρχη της Βαβυλώνας των Χαλδαίων, τον καρδινάλιο LouisRaphaelSako, σε ΜΚΟ, κοινωνικά ιδρύματα, εκκλησίες και κυβερνήσεις: «Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας, γνωρίζουμε ότι η ήττα του ISISπεριοχή δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται πλέον να βοηθήσουμε τους κατοίκους της ».

Νωρίτερα, η απόφαση για την Εκκλησία της Χαλδαίας να μην γιορτάσει τη Μ.Μ.Ε. τη νύχτα των Χριστουγέννων, αλλά να τελέσει τις ιεροτελεστίες  κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν άλλοι εορτασμοί της εποχής του Advent είχαν ήδη ανασταλεί. Στο πλαίσιο αυτών των αποφάσεων, συνεχίζονται η δημόσια ανασφάλεια και πάνω απ 'όλα η τιμή στη «μνήμη των θυμάτων και των τραυματιών, οι εκδηλώσεις στους δρόμους και τις πλατείες  εναντίον της  διαφθοράς και της ύπαρξης της σοβαρής οικονομικής κρίσης στη χώρα.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 7 Ιουνίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 9ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 8 Ιουνίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου