Φθάνει νέα ανθρωπιστική βοήθεια

Φθάνει νέα ανθρωπιστική βοήθεια

Πρόκειται για μια ανθρωπιστική και περιβαλλοντική έκτακτη ανάγκη σε ολόκληρο το παράκτιο έδαφος της Μοζαμβίκης, όπου εκτός από τα περίπου 700 θύματα που πρέπει να εξακριβωθούν, περίπου 2 εκατομμύρια κάτοικοι ζουν χωρίς φαγητό, πόσιμο νερό και μόνιμη στέγαση. Εν τω μεταξύ αρχίζει να φθάνει η πρώτη ανθρωπιστική βοήθεια από όλο τον κόσμο.

Οι συνέπειες της καταστροφής του κυκλώνα Idai στη Μοζαμβίκη άρχισαν να γίνονται σαφέστερες για μέρες, ιδιαίτερα στην πόλη της Beira, στην επαρχία Sofala. Σύμφωνα με πηγές του ΟΗΕ, τα θύματα του κυκλώνα υπερβαίνουν τις 750 μονάδες, αλλά πιστεύεται ότι ο αριθμός τους μπορεί να αυξηθεί πολύ. Αυτό που φοβίζει τις εθνικές και διεθνείς αρχές είναι τα δύο εκατομμύρια που μεταναστεύουν στο εσωτερικό της χώρας. Από τις 14η Μαρτίου ζουν σε επισφαλείς συνθήκες, χωρίς πόσιμο νερό, τρόφιμα, φάρμακα και σταθερή στέγαση. τα νερά σχεδόν έχουν θάψει την πόλη της Beira. Ειδικές ιατρικές αποστολές έφθασαν χθες από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας και της Βόρειας Κεντρικής Αμερικής.

Κίνδυνος επιδημίας χολέρας

Η ανάγκη για την παρουσία εξειδικευμένων γιατρών είναι πιο επείγουσα από ποτέ, όπως ο Guido Massucco, επίτιμος Πρόξενος της Μοζαμβίκης στο Τορίνο, ο οποίος βρίσκεται στο Μαπούτο για δύο εβδομάδες,  ανάφερε στα μικρόφωνα του Ραδιόφωνο του Βατικανού της Ιταλίας, "το μοναδικό νοσοκομείο ανοιχτό Beira είναι αυτό της μαιευτικής ", το οποίο όμως εργάζεται με μεγάλα τεχνικά εμπόδια. Ο Πρόξενος  Massucco επιβεβαίωσε επίσης ότι η ομάδα 35 εξειδικευμένων ιατρών της Περιφέρειας του Piemonte έφτασε στη Beira και άρχισε να εργάζεται. Άλλες ιατρικές αποστολές προέρχονται από το Rivoli, χάρη στην υποστήριξη του Ιταλικού Ερυθρού Σταυρού και το Saluzzo. "Η πόλη της Beira χτίστηκε κάτω από τη στάθμη της θάλασσας, και σε αυτό το σημείο μετά από τον  κυκλώνα Idai σκοπεύουμε να την μετακινήσουμε και να την ανοικοδομήσουμε αλλού. Ο κίνδυνος μιας επιδημίας χολέρας είναι υψηλότερος από ποτέ », κατέληξε ο επίτιμος Πρόξενος.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ωράριο Λειτουργιών

   Οικισμός Ενορία 9–10 Ιουλίου 2022 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Κυριακή 09.00 Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της

Εννεαήμερο Ιεράς Καρδίας (5η Ημέρα)

  ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΝΝΕΑΗΜΕΡΟΥ –Εις το όνομα του Πατρός, και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. –Αμήν. 1.Πράξη συντριβής: Αμάρτησα, Θεέ μου,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου