Ο Πάπας τέλεσε τη Θ. Λειτουργία στον «Άγιο Οίκο» και υπέγραψε την Παραίνεση για τους νέους.

Ο Πάπας τέλεσε τη Θ. Λειτουργία στον «Άγιο Οίκο» και υπέγραψε την Παραίνεση για τους νέους.

Η τέλεση της  Θείας Λειτουργίας στον  Άγιο Οίκο και η υπογραφή της Μετασυνοδικής Αποστολικής Παραίνεσης «"Christus vivit, ο Χριστός ζει"   των Επισκόπων του περασμένου Οκτωβρίου, ήταν οι πρώτες κεντρικές στιγμές της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου  χθες  προχθές το πρωί στο Λορέτο, κατά την εορτή του Ευαγγελισμού.

Το  “ας γίνει σε μένα σύμφωνα με το θέλημά σου» επέστρεψε  και αντήχησε  στον Άγιο Οίκο  του Λορέτο , όπου ο Άγιος Πατέρας  τέλεσε τη θεία Λειτουργία.  Είναι ο πρώτος Ποντίφικας  που τέλεσε εκεί  τη Θεία Λειτουργία μετά από 162 χρόνια . Ο τελευταίος ήταν ο Πάπας Πίος  ο9ος. Το 1857. Όμως αυτά τα χρόνια δεν παρέλειψαν οι Ποντίφικες να επισκέπτονται το Λορέτο : Ο Άγιος Ιωάννης 23ος , ο Άγιος Ιωάννης Παύλος ο 2ος , Ο Βενέδικτος 16ος.  Και πριν από αυτούς τόσοι άλλοι..

Ένα «ναι» που οι χριστιανοί κάθε εποχής  και περιοχής   καλούνται να επαναλαμβάνουν  στη ζωή τους,  στις κλήσεις τους. Συναγμένοι με τον Πάπα   μεταξύ των τοίχων που περικλείουν  τον Άγιο Οίκο  της  Αειπαρθένου Μαρίας   από τη  Ναζαρέτ, μεταξύ των οποίων  ο Σεβασμιότατος  Fabiodal Cin, Αρχιεπίσκοπος του Λορέτο, ο Σεβασμιότατος  Georg Gänswein,προϊστάμενος του Ποντιφικού Οίκου, ο Σεβασμιότατος , Edgar Peña Parra, αντικαταστάτης για τις Εξωτερικές υποθέσεις  της Γραμματείας της Αγίας Έδρας, ο Καρδινάλιος  Gualterio Bassetti, πρόεδρος της Συνόδου της Ιεραρχίας της Ιταλίας, ο Καρδινάλιος  Edoardo Menichelli, Αρχιεπίσκοπος επίτιμος της Ancona – Osimo, μερικοί  καπουκίνοι μοναχοί, στους οποίους  έχει ανατεθεί η ποιμαντική των προσκυνητών και μερικοί νέοι που αυτή την περίοδο ζουν  αναζητώντας την κλήση τους. Έξω από το Προσκύνημα  άλλοι πιστοί, μεταξύ των οποίων  πολλοί ασθενείς  τους οποίους ο Πάπας χαιρέτησε . ΈξωαπότηΒασιλικήτουλάχιστο10 χιλιάδες  άνθρωποι.

Υπογραφή της Παραίνεσης, αφιερωμένης στους νέους

Μετά τη Θεία Λειτουργία, πάντα στον Άγιο Οίκο  στην κεντρική Αγία Τράπεζα  ενώπιον της εικόνας  της μαύρης Παναγίας , ο Πάπας Φραγκίσκος υπέγραψε την Μετασυνοδική  Αποστολική Παραίνεση  προς τους νέους και την παρέδωσε  στο Σεβασμιότατο  DalCin. “ Ζει ο Χριστός, η ελπίδα μας¨ είναι οι πρώτες λέξεις με τις οποίες αρχίζει  το πρωτότυπο κείμενο στα ισπανικά, το οποίο θα δημοσιευθεί  προσεχώς. Ένα ιστορικό γεγονός θεωρήθηκε από πολλούς και : η άλλη υπογραφή  μιας Αποστολικής Παραίνεσης  έξω από το Βατικανό  είχε υπογραφεί από τον Άγιο Πάπα Ιωάννη Παύλο τον 2ο  το έτος 1995, όταν με την ευκαιρία του αποστολικού ταξιδιού στην Αφρική  έκανε γνωστή την Ποσοτική Παραίνεση «Η Εκκλησία στην Αφρική.

Είναι μια   επιβεβαίωση του δεσμού που υπάρχει ανάμεσα στο  Θεομητορικό Προσκύνημα του Λορέτο και της νεολαίας  όπου τόσο ο Άγιος Ιωάννης Παύλος ο 2ος όσο και ο Βενέδικτος 16ος  θέλησαν να έχουν συναντήσεις μαζί τους. Στην Παναγία του Λορέτο  η οποία από αιώνες τιμάται από εκατομμύρια ευλαβείς θέλησε να αφιερώσει  αυτό το Μετασυνοδικό Κείμενο  το τόσο σημαντικό για τους νέους.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

4η Κυριακή του Πάσχα (B)

4η   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (B)        ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ.33(32),5-6         Από το έλεος του Κυρίου η γη είναι γεμάτη. Με το Λόγο του

ΜΕΛΕΤΗ_ΤΟΥ_ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 25 Μαΐου  2024     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου