Χριστιανός χωρίς αγάπη;

10

Χριστιανός χωρίς αγάπη;

Η αντιπάθεια, η εχθρότητα και το μίσος πρέπει να ‘ναι άγνωστα ακόμη και κατ’ όνομα στο χριστιανό! Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει αντιπάθεια ανάμεσα σε χριστιανούς. Μέσα στο Ευαγγέλιο, βλέπουμε την αγάπη σαν άρωμα που όλοι αναπνέουμε! Ο Θεός είναι Θεός της αγάπης και το Βασίλειό Του είναι Βασίλειο Αγάπης. Από αγάπη για μας δεν απάλλαξε τον Υιό του, τον Ιησού Χριστό, απ’ το θάνατο και μας ελευθέρωσε απ’ την αμαρτία. Και συ χριστιανέ, χρωστάς αγάπη στην οικογένειά σου, στα μέλη που με το βάπτισμα και το χρίσμα έλαβαν τη σφραγίδα του Αγίου Πνεύματος, φέρουν πάνω τους το έμβλημα του Σταυρού και μαζί σου μοιράζονται το γεύμα της Αγάπης.
Στην Εκκλησία, τον οίκο του Θεού, παντού συναντούμε τα σύμβολα της αγάπης: το Σταυρό, τις εικόνες των Αγίων – που εξυπηρέτησαν τον Κύριο, στο πρόσωπο του πλησίον και τέλος (συναντάμε) την Αγάπη ενσωματωμένη στα είδη του Άρτου και του Οίνου.
Στον ουρανό και στη γη, η αγάπη είναι παρούσα: γλυκαίνει την καρδιά μας, σε αντίθεση με το μίσος που σκοτώνει όχι μόνο την ψυχή αλλά συχνά και το σώμα. Όσον αφορά εσένα, δείχνε πάντα και παντού την αγάπη. Είναι δυνατόν να μην αγαπάς όταν από παντού ακούς τη φωνή του Θεού που σου μιλά για αγάπη; Δεν υπάρχει σωστός χριστιανός χωρίς αγάπη και άνθρωπος χωρίς αγάπη δεν μπορεί να είναι χριστιανός.

π. Μάρκος Βιδάλης

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Μνημόσυνο π. Εμμανουήλ Ρεμούνδου

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 17:30 στον Καθολικό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Νάξου θα τελεστεί 40ήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του π.

Angelus, 10 Δεκεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα!  Αυτή τη Β’ Κυριακή της Παρουσίας, το Ευαγγέλιο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου