“Σε διακοπές με το Θεό”: πρωτοβουλία των Ιησουιτών της Πορτογαλίας για τους νέους

9

“Σε διακοπές με το Θεό”:  πρωτοβουλία των Ιησουιτών της Πορτογαλίας για τους νέους

Έφθασε η τρίτη έκδοση της πρωτοβουλίας «Σε διακοπές με το Θεό» που αποτελείται από μια πρόταση προσευχής δέκα λεπτών την εβδομάδα. Η περισυλλογή προτείνεται κάθε Πέμπτη μέσω του ιντερνετ στα κοινωνικά δίκτυα των Πατέρων Ιησουιτών της Πορτογαλίας. “Φέτος – όπως ενημερώνει ένα ανακοινωθέν – θα είναι οι ίδιοι οι νέοι που θα προτείνουν πνευματική τροφή για μελέτη, μαζί με ένα αρραβωνιασμένο ζευγάρι και ένα άλλο πρόσφατα παντρεμένο ζευγάρι, με ένα παιδί”.

Νέοι, πρωταγωνιστές στην Εκκλησία
Ο στόχος, που υπογραμμίζουν οι Ιησουίτες Πατέρες, είναι να «εμπλέξουν τους νέους περισσότερο στην ποιμαντική ζωή της Εκκλησίας, καθιστώντας τους όχι μόνο θεατές, αλλά και πρωταγωνιστές και συμμέτοχους στην εκκλησιαστική ζωή, έτσι ώστε να μπορούν να προσφέρουν τη συμβολή τους με δημιουργικότητα και γενναιοδωρία». Επιπλέον, η πρωτοβουλία ευθυγραμμίζεται με τις προετοιμασίες για την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας (ΠΗΝ), που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στη Λισαβόνα το 2023.

Χώρος δημιουργικότητας για παιδιά
Πρέπει να τονιστεί ότι το έργο “ξεκινά από τη συνειδητοποίηση ότι, μερικές φορές, οι διακοπές είναι μια περίοδος ανάπαυσης, αλλά και της “απουσίας “του Θεού”. Είναι, επομένως μια προσπάθεια να «ξεφύγουμε από αυτήν την επιφανειακότητα, που συχνά είναι το αποτέλεσμα της απόσπασης της προσοχής στις διακοπές» που οι Ιησουίτες θέλουν να βοηθήσουν τους πιστούς να «σταματήσουν και να προβληματιστούν, καθιστώντας τη θερινή περίοδο ευκαιρία να συναντηθούν με τον Κύριο και τον γείτονα». Η πρωτοβουλία αυτή που ξεκίνησε στις αρχές Αυγούστου, θα συνεχιστεί μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Angelus, 3 Δεκεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Οίκος Αγίας ΜάρθαςΑ’ Κυριακή της Παρουσίας, 3 Δεκεμβρίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα, Α’ Κυριακή της Παρουσίας, στο

“Έλα Κύριε Ιησού = Maranathà”

«ΈΛΑ ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ = MARANATHA’». Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ     Η λειτουργική περίοδος της Παρουσίας ή του Ερχομού, αποτελεί «μνήμη» αιώνων ελπίδας της ανθρωπότητας

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου