Χριστιανικός Ναός – αντίγραφο της Αγίας Σοφίας θα οικοδομηθεί στη Συρία, με τη βοήθεια της Ρωσίας

8

Χριστιανικός Ναός – αντίγραφο της Αγίας Σοφίας θα οικοδομηθεί στη Συρία, με τη βοήθεια της Ρωσίας

Η Ρωσία θα βοηθήσει τη Συρία να κατασκευάσει ένα αντίγραφο της Αγίας Σοφίας το οποίο θα λειτουργήσει ως ορθόδοξος καθεδρικός ναός, δήλωσε Ρώσος βουλευτής μετά τη μετατροπή του εμβληματικού μουσείου της Κωνσταντινούπολης σε τζαμί από την Τουρκία.
Η μετατροπή του Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO σε τζαμί έχει προκαλέσει κατακραυγή σε όλο τον κόσμο.
Πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες υπογραμμίζουν ότι το οικοδόμημα της Αγίας Σοφίας ήταν σημαντικό σύμβολο της διαθρησκευτικής ενότητας.
Η Ρωσία θα παράσχει χρηματοδότηση για την κατασκευή μιας μικρογραφίας του υπέρλαμπρου ναού της Κωνσταντινούπολης, ο οποίος θα ανεγερθεί στη δυτική συριακή επαρχία Χάμα (σ.σ.: εκεί ζει πολυπληθής ελληνορθόδοξη κοινότητα, απόγονοι Ελλήνων και Ρωμαίων εποίκων της Αρχαιότητας), με στόχο να αναδείξει τη σημασία του ειρηνικού διαλόγου μεταξύ των θρησκειών, δήλωσε ο συντηρητικός βουλευτής Βιτάλι Μιλόνοφ.
«Η Συρία, σε αντίθεση με την Τουρκία, είναι μια χώρα που δείχνει ξεκάθαρα την πιθανότητα ειρηνικού και θετικού διαθρησκευτικού διαλόγου», δήλωσε ο Μιλόνοφ στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti νωρίτερα αυτόν το μήνα. «Ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ δεν θα μετέφερε ποτέ έναν καθεδρικό ναό από το ένα δόγμα σε άλλο», πρόσθεσε.
Ξεκινούν οι εργασίες
Οι προετοιμασίες για την οικοδόμηση του ναού στην επαρχία Χάμα της Αλ Σουκαϊλαμπίγια θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα, ανέφερε χθες το πρακτορείο ειδήσεων Αλ-Μοντόν του Λιβάνου. Η ανέγερση της ρέπλικας της Αγίας Σοφίας έχει τη σύμφωνη γνώμη του Άσαντ.

Πηγή: themoscowtimes.com

ΣΧΟΛΙΟ της kantam.gr.
Στηρίζουμε αυτή την πρόταση όπως και την πρόταση του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας κλπ, κου Νικολάου και προσθέτουμε και τη δική μας που είναι να κτιστεί ένα αντίγραφο της Άγίας Σοφίας του Θεού σε κάθε Χώρα που η πλειονότητα των πολιτών ανήκουν στο ορθόδοξο δόγμα του Χριστιανισμού!

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής

26η Κυριακή του Έτους, Κύκλος Γ   Ο χρόνος και η αιωνιότητα είναι δύο στοιχεία που σήμερα παρουσιάζονται και στα τρία βιβλικά αναγνώσματα. Το ευαγγέλιο

25 Σεπτεμβρίου μνήμη της Αγίας Ευφροσύνης

  Πρόκειται για μια αγία όχι ιδιαιτέρα διαδεδομένη στη Δύση. Γεννήθηκε μεταξύ των ετών 410 και 413 στην Αλεξάνδρεια και ήταν κόρη ενός εύπορου αξιωματικού

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου