ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΑΒΑΕΙΟΥ “ ΚΑΤΗΓΟΡΕΊΤΑΙ ” ΓΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

7

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΑΒΑΕΙΟΥ “ ΚΑΤΗΓΟΡΕΊΤΑΙ ” ΓΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Η μητέρα Mechthied Thurmer, 62 ετών, είναι η υπεύθυνη του καθολικού αβαείου των Βενεδικτίνων μοναζουσών στην βαυαρική πόλη Kirchschletten. Στο αβαείο, τα τελευταία χρόνια, πάνω από 30 φορές φιλοξένησε πρόσφυγες αιτούντες άσυλο. Ανάλογες περιπτώσεις, εφόσον καταγγελθούν, σε διοικητικό ή δικαστικό επίπεδο, συνήθως κλείνουν χωρίς ποινή ή με κάποιο μικρό πρόστιμο, που αποδέχεται να καταβάλλει ο/η κατηγορηθείς/σα. Όμως η ανωτέρω μοναχή υποστηρίζει ότι δεν είναι ένοχη διότι “ ενήργησα με χριστιανικό πνεύμα. Το να δώσεις συγκεκριμένη βοήθεια σε άνθρωπο που έχει ανάγκη δεν είναι έγκλημα ”
Επομένως, μέσω του δικηγόρου της, αρνείται να παραδεχθεί ότι παρανόμησε. 
Η όλη συζήτηση ξαναφέρνει στην επικαιρότητα το ερώτημα αν παραμένει σε ισχύ η συμφωνία του 2015 σχετικά με το άσυλο, μεταξύ κυβέρνησης και εκκλησιών στη Γερμανία. Είχε συμφωνηθεί ότι οι κρατικές υπηρεσίες θα ανέχονταν την παραμονή στη χώρα των ατόμων που εξετάζεται η αίτησή τους, εφόσον αυτά δεν κρύβονται. Η παραμονή τους σε χώρους της εκκλησίας ήταν φυσικά φανερή !
Ερμηνεύοντας τη συμφωνία οι δικαστικές αρχές αλλά και ο Υπουργός Εσωτερικών της τοπικής κυβέρνησης της Βαυαρίας έχουν αποφανθεί ότι, εφόσον το κρατίδιο δεν αναγκάζει τον αιτούντα να εγκαταλείψει τη χώρα όσο εξετάζεται η αίτησή του για άσυλο, δεν είναι δυνατόν να διώκονται οι εκκλησίες που τους δίνουν “άσυλο” περιμένοντας την κρατική απόφαση ! Επειδή κάποιοι δικαστές δεν έχουν την ίδια άποψη η συγκεκριμένη υπόθεση δεν αρχειοθετήθηκε.
Όμως η μοναχή επιμένει στη δικαίωσή της ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ! Να αναγνωριστεί ότι δεν παρέβη τον κρατικό νόμο. Αλλά, ακόμα και αν αυτό συνέβη, έγινε διότι εφάρμοσε το θεϊκό νόμο της αγάπης προς το πλησίον.

Πληροφορίες και φωτογραφία από το
Γερμανικό Καθολικό Πρακτορείο Ειδήσεων ( ΚΝΑ )

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής

26η Κυριακή του Έτους, Κύκλος Γ   Ο χρόνος και η αιωνιότητα είναι δύο στοιχεία που σήμερα παρουσιάζονται και στα τρία βιβλικά αναγνώσματα. Το ευαγγέλιο

25 Σεπτεμβρίου μνήμη της Αγίας Ευφροσύνης

  Πρόκειται για μια αγία όχι ιδιαιτέρα διαδεδομένη στη Δύση. Γεννήθηκε μεταξύ των ετών 410 και 413 στην Αλεξάνδρεια και ήταν κόρη ενός εύπορου αξιωματικού

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου