ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ Κ.Ι.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΣΙΠΕΝΤΑΕΤΗ ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΙΕΡΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΙΟΤΑΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑ ΙΩΣΗΦ ΠΡΙΝΤΕΖΗ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ ΣΥΡΟΥ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

8

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ Κ.Ι.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΣΙΠΕΝΤΑΕΤΗ ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΙΕΡΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΙΟΤΑΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑ ΙΩΣΗΦ ΠΡΙΝΤΕΖΗ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ ΣΥΡΟΥ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Χθες το μεσημέρι, με πήρε τηλέφωνο το πνευματικό μου παιδί και μου είπε: επειδή θα προΐσταται ο Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου στο Ιερό Συλλείτουργο της Ευχαριστίας για την εικοσιπενταετή επέτειο ιεροσύνης του Σεβασμιοτάτου π. Πέτρου και του σεβαστού π. Ιωσήφ Πρίντεζη, μπορείτε εσείς στο τέλος της Θείας Λειτουργίας να πείτε δυο λόγια για τους εορταζόμενους.
Εφόσον μου είπε, να πω δυο λόγια, είπα αμέσως ΝΑΙ. Θα πω: «χρόνια πολλά» και στους δύο.
Μετά σκέφτηκα να πω παραπάνω από δυο λόγια και αναζήτησα τι είχα γράψει στο προσωπικό μου ημερολόγιο για τις 15 Ιουλίου 1995, ημέρα της ιερατικής τους χειροτονίας και διάβασα τα εξής:

Η σημερινή μέρα είναι ιστορική για την τοπική Εκκλησία της Σύρου. Εκεί χειροτονούνται τρεις νέοι ιερείς που ανήκουν στην Εκκλησιαστική Επαρχία της Σύρου. Η χειροτονία θα γίνει στον υπαίθριο χώρο του Προσκυνήματος της Παναγίας της Φανερωμένης από το σεβασμιότατο π. Φραγκίσκο.
Παρόλο που έχω πρόσκληση να παραστώ δεν μου είναι δυνατό για ποιμαντικούς σοβαρούς λόγους.
Με απόφαση όλων των ιερέων της Εκκλησιαστικής μας Επαρχίας: Νάξου-Πάρου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου στείλαμε ένα δώρο σε κάθε ένα από τους νέους ιερείς και ένα προσωπικό μου γράμμα με το οποίο εκφράζω τη χαρά μας και τη βεβαίωση για τις προσευχής μας.
Στην ιεροτελεστία παρευρέθηκε εκ μέρους της Εκκλησίας της Τήνου μια μικρή αντιπροσωπεία ως δείγμα της ενότητας και συνεργασίας των δύο γειτονικών Εκκλησιών.
Θα σας διαβάσω τώρα και τι έγραφα στις 15 Ιουλίου 1995 στους τρεις νέους ιερείς της Σύρου:

Προς
τους Σεβαστούς πατέρες:
Ιωάννη Ασημάκη
Πέτρο Στεφάνου
Ιωσήφ Πρίντεζη

Σεβαστοί και αγαπητοί πατέρες,
Η Εκκλησία Νάξου-Τήνου, ενωμένη με την Εκκλησία Σύρου, πανηγυρίζει για το μεγάλο γεγονός της χειροτονίας τριών ιερέων του Εφημεριακού Κλήρου. Γεγονός το οποίο στα χρονικά της νεωτέρας ιστορίας της Εκκλησίας Σύρου, πιστεύω ότι, αποτελεί μοναδικό γεγονός.
Προσευχόμαστε στον Κύριο, το Πνεύμα του το Άγιο να κατέλθει άφθονο πάνω σας και να σας καθαγιάσει καθιστώντας σας ιερείς εις τον αιώνα κατά την τάξη Μελχισεδεκ.
Σας συγχαίρουμε για την ευτυχή αυτή ημέρα και ως ένδειξη χαράς και αγαλλίασης της τοπικής μας Εκκλησίας αποστέλλουμε μικρήν αντιπροσωπεία με επί κεφαλής τον αγαπητόν μας Ιερέα και Γενικό Βικάριο της Εκκλησιαστικής μας Επαρχίας π. Ρόκκο Ψάλτη και τον νεώτερον ιερέα, και αγαπητό σας φίλον π. Φραγκίσκον Βιδάλη, οι οποίοι θα σας παραδώσουν εκ μέρους μου τις γραπτές αυτές ευχές μας και ένα μικρό δείγμα αγάπης και ενότητας που είναι η προσευχή μας προς την Παναγία τη Φανερωμένη και την Παναγία τη Βρυσιώτισσα ζητώντας να μεσιτεύσει στον Κύριο και να στέλνει στον αμπελώνα του εργάτες άξιους ως τους τρεις νέους που σήμερα χρίονται ιερείς με το Πνεύμα το Άγιο.
Η Εκκλησία της Νάξου-Τήνου ενώνει τη φωνή της με εκείνη της Εκκλησίας Σύρου και αναφωνεί: Άξιοι, άξιοι, άξιοι.

Εν φιλήματι αγίω
+Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος

Όμως σήμερα μου είπαν να μιλήσω εκπροσωπώντας την Ιερά Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος, της οποίας είμαι Γραμματέας από 45 χρόνια.
Θέλω λοιπόν να σας βεβαιώσω Σεβασμιότατε π. Πέτρο και σεβαστέ π. Ιωσήφ, ότι όλοι οι Ιεράρχες της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα είναι σήμερα παρόντες εδώ με την προσευχή τους και συμμετέχουν στη χαρά της Εκκλησίας.
Σεβασμιότατε π. Πέτρο σας ευχαριστούμε για την πολύτιμη εικοσιπενταετή υπηρεσία σας ως Ιερέας και την εξαετή ως Αρχιερέας την όμορφη συνεργασία που έχουμε στην Ιερά Σύνοδο. Σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε Σεβασμιότατε να συνεχίσετε την ιερατική σας όσο και αρχιερατική σας αποστολή με τον ίδιο ζήλο και αγάπη για την Εκκλησία που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα.
Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε τον π. Ιωσήφ Πρίντεζη για την πλούσια ποιμαντική του δράση και την πολύμορφη διακονία του στην Εκκλησία.
Ευχόμαστε και στους δύο σας, με τις ικεσίες της Παναγίας της Φανερωμένης και της παναγίας της Ελπίδας ο Κύριος να σας αξιώσει να γιορτάσετε υγιέστατοι στην ψυχή και στο σώμα και τα πενήντα χρόνια ιεροσύνης από τη θέση που Εκείνος θα σας έχει τάξει μέσα στην Εκκλησία του.
Στην γιορτή της επετείου του χρυσού ιωβηλαίου των πενήντα χρόνων ιεροσύνης, αν θέλετε τότε να δείτε αν είμαι παρών, μη κοιτάξτε εδώ γύρω σας αλλά προς τα πάνω. Αμήν

Σας ευχαριστώ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

10 Δεκεμβρίου μνήμη της Παναγίας του Λορέτο

  Το προσκύνημα της Παναγίας του Λορέτο κτίστηκε στον τόπο όπου σύμφωνα με την παράδοση τοποθετήθηκε η κατοικία της Παναγίας που είχε μεταφερθεί με θαυματουργό

2η Κυριακή της Παρουσίας (Β)

2η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ησ 30,19,30                         Λαέ της Σιών, ιδού, ο Κύριος έρχεται να σώσει τους λαούς. Ο Κύριος

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 9 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου