Τρεις νεκροί σε επίθεση στη Νίκαια μέσα στον Καθεδρικό Ναό. Η θλίψη των Γάλλων

7

Τρεις νεκροί σε επίθεση  στη Νίκαια μέσα στον Καθεδρικό Ναό. Η θλίψη των Γάλλων

Δραματική επίθεση με μαχαίρι μέσα στη Νοτρ Νταμ, τον καθεδρικό ναό της νότιας Γαλλικής πόλης. Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν, ένας εκ των οποίων αποκεφαλίστηκε. Υπάρχουν επίσης τραυματίες.
Ο επιτιθέμενος φώναξε «Αλλάχ Αμπάρ» και, σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, οι πράκτορες μπήκαν και πυροβόλησαν. Η επίθεση με ένα μαχαίρι έλαβε χώρα σήμερα το πρωί, περίπου 9 στον καθεδρικό ναό στο κέντρο της Νίκαιας, στη λεωφόρο Jean-Medecin. Ο δήμαρχος της Νίκαιας, Cristian Estrosi, δήλωσε αμέσως ότι ήταν τρομοκρατική επίθεση. Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Γκεράλντ Νταρμανίν δήλωσε ότι η αστυνομία διεξάγει επιχείρηση ασφαλείας. Οι πηγές Τύπου μιλούν για σύλληψη.
Ο Πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν κατευθύνθηκε στον τόπο του εγκλήματος. Ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ έφυγε βιαστικά από την Εθνοσυνέλευση, όπου έπρεπε να παρουσιάσει τα νέα μέτρα που εισήχθησαν για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού, για να παραστεί στη συνάντηση που διοργάνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών από τον υπουργό Gerald Darmarin με θέμα την τελευταία δολοφονία.

Η προσευχή και η εγγύτητα των επισκόπων της Γαλλίας
Κοντά στην επισκοπή της Νίκαιας και στον Αρχιεπίσκοπό της, βρίσκεται ο πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Γαλλίας , Σεβασμιότατος Éric de Moulins-Beaufort, ο οποίος εξέφρασε αμέσως τα συναισθήματά του μέσω του tweet: της Νίκαιας στον Αρχιεπίσκοπο Σεβασμιότατο Marceau δηλώνοντας ότι την Κυριακή, εορτή των Αγίων Πάντων θα ακούσουμε τον Κύριο: «Ευλογημένοι είναι οι ειρηνοποιοί, αυτοί θα κληθούν παιδιά του Θεού. Επειδή μεγάλη είναι η ανταμοιβή σου στον παράδεισο «.

Πριν από δύο εβδομάδες, ο Samuel Paty σκοτώθηκε
Η επίθεση έρχεται ενώ η Γαλλία εξακολουθεί να είναι σοκαρισμένη για τον αποκεφαλισμό του Samuel Paty, του δασκάλου που σκοτώθηκε στις 16 Οκτωβρίου επειδή έλεγε στους μαθητές για τα κινούμενα σχέδια του Charlie Hebdo που απεικονίζουν τον Προφήτη Μωάμεθ. Επιπλέον, η ένταση έχει αυξηθεί τις τελευταίες ώρες μετά τη δημοσίευση από τον Τσάρλι Χέμπντο νέων κινούμενων σχεδίων εναντίον του Τούρκου προέδρου Ερντογάν και μετά τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Εμμανουήλ Μακρόν.
Η σφαγή που πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια στις 14 Ιουλίου 2016 στις 10.30 μ.μ., κόστισε τη ζωή 84 ανθρώπων. Ένας άντρας, οδηγώντας ένα φορτηγό, το οδήγησε εθελοντικά πάνω στο πλήθος που παρακολούθησε τους δημόσιους εορτασμούς με την ευκαιρία της γαλλικής εθνικής εορτής κοντά στο Promenade des Anglais. Η ταχύτητα του οχήματος συνεχίστηκε για 1.847 μέτρα, κατά τη διάρκεια του οποίου ο οδηγός πυροβόλησε άγρια, παραβίασε την πεζοδρομημένη ζώνη και προκάλεσε το μέγιστο αριθμό θυμάτων.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα ενοριών

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΟΡΙΩΝ  Οικισμός Ενορία 4-5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Κυριακή 09.00 Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως

5η Κυριακή του Έτους

  5η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Α΄     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 95 [94], 6-7) Ελάτε, να προσκυνήσουμε τον Θεό, και να προσπέσουμε

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 4 Φεβρουαρίου 2023                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου