ΣΕΫΧΕΛΛΕΣ: ΑΓΓΛΙΚΑΝΟΣ ΙΕΡΕΑΣ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

5

ΣΕΫΧΕΛΛΕΣ: ΑΓΓΛΙΚΑΝΟΣ ΙΕΡΕΑΣ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Η νησιωτική αυτή χώρα, που απόκτησε την ανεξαρτησία της από τη Μεγάλη Βρετανία το 1976, έχει πλέον ένα αγγλικανό ιερέα, τον αιδ. Wavel Ramkakawan, ως νέο εκλεγμένο Πρόεδρο. Ήταν η 6η προσπάθειά του να εκλεγεί στο ανώτατο αξίωμα της χώρας του και η πρώτη που η διαδοχή θα γίνει ειρηνικά ! Μετά την ανεξαρτησία είχε υπάρξει πολύχρονη δικτατορία, που τη διαδέχθηκαν κυβερνήσεις προερχόμενες από εκπροσώπους του προηγούμενου καθεστώτος.
Ο νέος Πρόεδρος, που δεν ασκεί ποιμαντικά καθήκοντα μετά την εμπλοκή του στην πολιτική, αλλά παραμένει κληρικός, έλαβε το 54,9% των ψήφων και 25 έδρες στη Βουλή, έναντι 43.5% και 10 έδρες του αποχωρούντα Προέδρου Danny Faure. Μετά την εκλογή του δήλωσε ότι δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, ο πρώην Πρόεδρος είναι φίλος του και περιμένει να συνεχίσει την προσφορά του στη χώρα.
Η χώρα βασίζεται στον τουρισμό και έχει πληγεί από την πανδημία. Παρέμεινε “κλειστή” από Μάρτιο ως Ιούνιο και ελπίζει το δεύτερο κύμα κορωνοϊού να επιφέρει μικρότερες οικονομικές συνέπειες.

Πληροφορίες και φωτογραφία από Il Sismografo

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ 1 Απριλίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου