Το Πάσχα στο Βασίλειο του Εσουατινί!

Το Πάσχα στο Βασίλειο του Εσουατινί!

 ΤΟ_ΠΑΣΧΑ_ΣΤΟ_ΒΑΣΙΛΕΙΟ_ΤΟΥ_ΕΣΟΥΑΤΙΝΙ.png

Το Kingdom of Eswatini δεν είναι νέα χώρα του ΟΗΕ! Είναι η μέχρι το 2018 γνωστή Σουαζιλάνδη, ένα Βασίλειο 1,16 εκατομμυρίων πολύ φτωχών κατοίκων (σε αντίθεση με τον πάμπλουτο Μονάρχη Μσουάτι Γ΄…) μεταξύ Μοζαμβίκης και Νότιας Αφρικής. Έχει πρωτεύουσα τη Μπαμπάνε και χωρίζεται σε 4 επαρχίες: Χινόχα, Μαντζίνι, Σισελουένι και Λομπάγκο.
Ο Καθολικός Επίσκοπος, από το 2014, της δεύτερης των ανωτέρω (και εκκλησιαστικής) επαρχίας, Αργεντινής καταγωγής “Ιεραπόστολος της Consolata”, Σεβασμιότατος Jose Luis Pance de Leon, μίλησε στο Ιταλικό πρακτορείο SIR, για το πώς θα εορτασθεί το Πάσχα, στην πολύπαθη από AIDS και κορωνοϊό χώρα.
Ο Ιεράρχης ανέφερε ότι αντίθετα από πέρυσι, φέτος οι Εκκλησίες θα παραμείνουν ανοιχτές. Όμως υπάρχουν περιοριστικά μέτρα και ως προς τον τρόπο των τελετών (Κυριακής Βαΐων, η απαγόρευσης τελετής νίψης ποδιών τη Μεγάλη Πέμπτη) και ως προς τον αριθμό παρισταμένων ενηλίκων (σε παιδιά απαγορεύεται).
Παρόλα αυτά δεν πτοούνται, είναι μια πρόκληση δημιουργικότητας, για να γίνουν πράγματα με διαφορετικό τρόπο.
Φυσικά η διαδικτυακή μετάδοση των Ιερών Τελετών είναι απαραίτητη, για να υπάρξει “επαφή” με το κλίμα της Πασχαλινής Γιορτής.

 Πληροφόρηση και φωτογραφία Ιεράρχη από ιταλικό SIR

Πληροφορίες για τη χώρα από Wikipedia

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής

26η Κυριακή του Έτους, Κύκλος Γ   Ο χρόνος και η αιωνιότητα είναι δύο στοιχεία που σήμερα παρουσιάζονται και στα τρία βιβλικά αναγνώσματα. Το ευαγγέλιο

25 Σεπτεμβρίου μνήμη της Αγίας Ευφροσύνης

  Πρόκειται για μια αγία όχι ιδιαιτέρα διαδεδομένη στη Δύση. Γεννήθηκε μεταξύ των ετών 410 και 413 στην Αλεξάνδρεια και ήταν κόρη ενός εύπορου αξιωματικού

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου