ΤΟ ΜΟΝΑΧΙΚΟ ΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΟΥ ΛΟΓΟΥ

ΤΟ ΜΟΝΑΧΙΚΟ ΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΟΥ ΛΟΓΟΥ

Το Τάγμα "του Ενσαρκωμένου Λόγου" ιδρύθηκε την 25η Μαρτίου 1984 από τον σεβαστό πατέρα Κάρλος Μπουέλα και όπως ο ίδιος μας λέει επέλεξε το όνομα «του Ενσαρκωμένου Λόγου» για να τιμήσουμε εκείνο το γεγονός που είναι σημαντικότερο και από την ίδια την δημιουργία του κόσμου, δηλαδή την Ενσάρκωση του Λόγου.

Ο σκοπός του τάγματος μας είναι ο ευαγγελισμός του πολιτισμού, δηλαδή, το να «δουλέψουμε για να φέρουμε το Χριστό και το Ευαγγέλιο σε όλη την κοινωνία και σε όλους τους ανθρώπους».

Το χάρισμα μας είναι μια ειδική χάρη του Θεού για να διακρίνουμε ποιες ιεραποστολές θα μας βοηθήσουν να διαδώσουμε το Χριστό, στις οικογένειες, στην εκπαίδευση, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στους επιστήμονες, στις διάφορες εύλογες δράσεις των ανθρώπων, ώστε να γίνει κάθε άνθρωπος «σαν μια νέα ενσάρκωση του Λόγου».

Η μοναστική μας οικογένεια έχει τρία τμήματα: Το ανδρικό τμήμα, το γυναικείο τμήμα και το «τρίτο τάγμα» ή τμήμα των λαϊκών.

Το τάγμα βρίσκεται σε πάνω από σαράντα χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Σε αυτές τις χώρες υπάρχουν πάνω από 90 κοινότητες και 6 ιεροσπουδαστήρια.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Angelus, 26 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023     Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα, Πέμπτη Κυριακή της Τεσσαρακοστής, το Ευαγγέλιο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 27 Μαρτίου  2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου