Το έργο της Αποστολικής Φιλανθρωπίας

Το έργο της Αποστολικής Φιλανθρωπίας

Εντείνεται η δραστηριότητα της Αποστολικής Φιλανθρωπίας  για τους φτωχούς της Ρώμης. Με το κύμα της κακοκαιρίας και του πάγου, αυξήθηκε  η διανομή υπνόσακων και ο αριθμός των κρεβατιών του Κοιτώνα “Δώρο της ευσπλαχνίας”

Το Γραφείο της φιλανθρωπίας  του Πάπα δεν βρέθηκε απροετοίμαστο από το έκτακτο δυνατό κύμα ψύχους εξαιρετικό που κτυπά  την πόλη της Ρώμης. Η Αποστολική Φιλανθρωπία ενίσχυσε  το έργο της προς τους φτωχούς  και τους άστεγους,  προμηθεύοντας  υπνόσακους  κατάλληλους  για τις χαμηλές θερμοκρασίες  και ελαφρύνοντας  με τον τρόπο αυτό  τις ταλαιπωρίες  όποιων κοιμούνται στους δρόμους.

Περισσότερες θέσεις με κρεβάτια για τους αναγκεμένους

Στον  Κοιτών  “Δώρο της ευσπλαχνίας” στην οδό Penitenzieri, το Γραφείο Φιλανθρωπίας  διέθεσε περισσότερα κρεβάτια  για όποιον χρειάζεται να προστατευθεί από το κρύο. Η δομή  επανδρώθηκε  με  τρεις ιεραποστόλους της Α, της Μητέρας Τερέζας της Καλκούτας  και με  τρεις εθελοντές  που έζησαν  την  εμπειρία του δρόμου. Εδώ όποιος κτυπήσει  την πόρτα μπορεί να παραμείνει  ένα μήνα, αλλά μετά  πρέπει να περιμένει άλλους τρεις μήνες  πριν επανέλθει. Είναι ένας τρόπος  για να  κεντρίσει το ενδιαφέρον των φιλοξενουμένων να ενδιαφερθούν  να βρουν άλλο τόπο εγκατάστασής τους, και να σκεφθούν ως άτομα να ξεκινήσουν και πάλι τη ζωή τους. Σ’ αυτούς εξασφαλίζεται επίσης και το δείπνο.

Ανοιχτός ο Ναός του Αγίου Καλλίστου

Και το φετινό χειμώνα, όπως έγινε τα προηγούμενα χρόνια, άνοιξαν και πάλι οι πόρτες του ναού του Αγίου Καλλίστου, σε μία περιοχή  του Βατικανού  που γειτονεύει  με  την ενορία της Αειπαρθένου Μαρίας στην  και έχει ανατεθεί στη φροντίδα της κοινότητας του  Sant’ Egidio. Υπάρχουν στη διάθεση των φτωχών και αστέγων τριάντα περίπου  κρεβάτια. Στους φιλοξενουμένους  προσφέρεται και το δείπνο  στη γειτονική οδό  Dandolo. Πάντα  στην περιοχή του  Trastevere, γύρω από το κέντρο “Λαοί της ειρήνης”, ευρίσκεται το  “καθαριστήριο του Πάπα”. Διατίθενται Υπάρχουν έξη πλυντήρια  και έξη στεγνωτήρια  και άλλα τόσα σιδερωτήρια. Επίσης προσφέρονται ζεστά φαγητά  την Τρίτη και την Πέμπτη  τόσο στην  κουζίνα των χώρων του  Ναού  της παναγίας Αμιάντου Μαρίας στο Esquilino, του οποίου είναι τιτουλάριος καρδινάλιος Υπεύθυνος της Αποστολικής Φιλανθρωπίας Konrad, όσο και τους μεγαλύτερους σιδηροδρομικούς σταθμούς της πόλης. .

Ένα χάδι και  για τα ζώα

Χάρη στη συνεργασία με τον με τους Ιππότες της Μάλτας  και με μία κλινική για τα ζώα  του OstiaLido, το Γραφείο Φιλανθρωπίας σκέφτηκε  και τα σκυλάκια  των αστέγων. Γι’ αυτά έχει διατεθεί  ένα πρόγραμμα  δωρεάν επισκέψεων,  στον ειδικό χώρο του Δημαρχείου κάθε Τρίτη Κυριακή του μήνα από τις 10-12.30.

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Εξωμβούργου στο Θρησκευτικό & Λαογραφικό Μουσείο Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά

Επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Εξωμβούργου στο Θρησκευτικό & Λαογραφικό Μουσείο Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά Την τιμητική του είχε το Δημοτικό Σχολείο Εξωμβούργου που επισκέφθηκε, την Τετάρτη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου