ΤΟ «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

7

ΤΟ «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Σεβασμιότατε,
Σεβαστοί Πατέρες,
Σεβαστές Αδελφές,
Αγαπητοί μου γονείς,
Αδελφοί και Αδελφές,

Η σημερινή ημέρα, είναι για εμένα μια μέρα γεμάτη συγκίνηση. Ποτέ δεν περίμενα πως θα γίνονταν η ιερατική μου χειροτονία εν μέσω πανδημίας, και στα πρόθυρα ενός lock-down. Αλλά σήμερα ο Καθεδρικός μας Ναός δεν είναι άδειος, είναι γεμάτος από όσους δεν μπορούν να παρευρεθούν, είναι γεμάτος πνευματικά. Το να είμαστε χριστιανοί είναι το να πιστεύουμε στην Κοινωνία των Αγίων, και σήμερα εδώ, η εκκλησιά είναι γεμάτη και από αυτούς !
Όταν ξεκίνησα το ιεροσπουδαστήριο στην Ελβετία, θυμάμαι τον πνευματικό μου πατερά που μου έλεγε πως όλοι έχουμε λάβει ένα Κάλεσμα από τον Θεό, και όταν κατανοήσουμε αυτό το κάλεσμα, όταν αρχίσουμε να το εκπληρώνουμε θα δούμε πως ο Κύριος μας έστειλε σημάδια από την αρχή. Τα σημάδια αυτά που είναι όχι μόνον γεγονότα αλλά και πρόσωπα και θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου με αυτή την σειρά.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να δοξάσω τον Θεό που ήταν πάντα μαζί μου και ας μην τον έβλεπα ορισμένες φορές. Ο Οποίος από την κοιλία της μάνας μου με κοίταξε με αγάπη και με διάλεξε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους γονείς μου για την εκπαίδευση που μου έδωσαν και πάνω από όλα για το μεγάλο δώρο της ελευθέριας που μου έκαναν. Της ελευθέριας η οποία ήταν να δωρίσουν το μοναδικό τέκνο τους στην Εκκλησιά μας. Να ευχαριστήσω επίσης την οικογένειά μου που από την πρώτη στιγμή ήξεραν να με καθοδηγήσουν και να με στηρίξουν στον δρόμο αυτό που επέλεξα. Όλους τους κοντινούς μου φίλους οι οποίοι από την αρχή που τους εκμυστηρευτικά την θέληση μου αυτή ήταν κοντά μου σαν πυλώνες για να με βοηθήσουν να φέρω εις πέρας το κάλεσμα αυτό που έλαβα. Θα ήθελε επίσης να ευχαριστήσω τους υπευθύνους μου στο ιεροσπουδαστήριο της Επισκοπής Λοζάνης Γενεύης και Φριβούργου στο οποίο ήμουν για τέσσερα χρόνια. Τον π. Νικόλαο Glasson που ήταν ο υπεύθυνος μου. Τους πνευματικούς μου πατέρες και όλους τους καθηγητές που είχα οι οποίοι με έκαναν να καταλάβω , ή μάλλον να δοκιμάσω λίγο από το τι είναι πραγματικά η χριστιανική ζωή και η απάντηση στο κάλεσμα της ιεροσύνης. Θα ήθελα να ευχαριστώ προσωπικά τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο μας π. Νικόλαος ο οποίος μόλις έλαβε την επιστολή μου οπού εξέφραζα την επιθυμία μου να γυρίσω στην Ελλάδα με αγκάλιασε σαν πατέρας. Ήξερε να βρει τα σωστά λόγια για να με εμψυχώσει στην απόφαση μου αυτή αλλά και να με αφήσει ελεύθερο για να μπορέσω να έρθω με δική μου βούληση.
Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ για τις ενορίες τις οποίες υπηρέτησα ως διάκονος, και ιδιαιτέρως την ενορία της Κώμης στην οποία και κατοικώ. Όλους τους ενορίτες, το ενοριακό συμβούλιο, οι οποίοι με δέχθηκαν σαν « δικό τους παιδί » και με βοήθησαν στα πρώτα μου βήματα εδώ προς την ιεροσύνη.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον καθέναν και την καθεμιά σας που είστε σήμερα εδώ, γιατί χωρίς όχι μόνο εγώ αλλά κάνεις από τους παρευρισκόμενους κληρικούς δεν θα ήταν εδώ. Διότι αν δεν υπάρχει το εκκλησίασμα, ο λαός του Θεού να προσεύχεται, δεν χρειάζονται οι ιερείς. Για αυτό λοιπόν αισθάνομαι παιδί όλων σας! Διότι όλοι σας κάποια στιγμή προσευχηθήκατε για να έχετε κάποιον κληρικό και ο Κύριος σας εισάκουσε!
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πανοσιολογιότατο Hans-Peter Fischer που είναι ο διευθυντής του Κολλεγίου ο οποίος με αγκάλιασε και αυτός, με πήρε κάτω από την προστασία του, όχι μόνο για να μου μάθει την ιταλική γλώσσα αλλά και να μου μάθει να συμπεριφέρομαι σαν άξιος υπηρέτης της Εκκλησίας.
Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όλους τους κληρικούς της τοπικής μας Εκκλησίας οι οποίοι από την πρώτη στιγμή με δέχθηκαν με αγκάλιασαν και με έκαναν να νιώθω δικό τους άνθρωπο.
Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον Αξιότιμο κύριο Δήμαρχο της Τήνου παρότι δεν μπόρεσε να παρευρεθεί σήμερα λόγω της αλλαγής ημέρας, αλλά προσωπικά χθες και σήμερα δια μέσω της αντιπροσώπου του Κας. Λουκριτίας Άνδροβικ ήταν δίπλα μου αυτήν την σημαντική ημέρα. Ευχαριστώ επίσης τους αξιότιμους εκπροσώπους Α και Β βαθμού της τοπικής αυτοδιοίκησης οι οποίοι μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Σήμερα, μια απουσία είναι πολύ αισθητή, αλλά συνάμα η πνευματική παρουσία είναι πολύ δυνατή, μιλάω φυσικά για την αγαπητή μας Αδ. Θηρεσία, η οποία μας άφησε πριν λίγες μέρες. Ο Σεβασμιότατος στον λόγο του είπε πως έχω μια ιδιαίτερη αγάπη για την γιαγιά μου, εδώ στην Τήνο είχα και μια « άλλη γιαγιά » την Αδ. Θηρεσία, που από την αρχή με αγκάλιασε, και με πρόσεχε σαν εγγόνι της. Την ευχαριστώ ιδιαίτερα για όλα όσα μου έδωσε, για της συμβουλές της, το γέλιο της, αλλά πιο πολύ για τις πολύτιμες προσευχές της! Και είμαι σίγουρος πως σήμερα χαίρεται από εκεί ψηλά μαζί μας.
Ένα ιδιαίτερο, ευχαριστώ στον διάκονο μας Μάριο, ο οποίος από την αρχή, ήταν αυτός που μου έκανε να γνωρίσω την Εκκλησία της Ελλάδος, και της Τήνου ιδιαίτερα και να την αγαπήσω βλέποντας τον ζήλο του και την αγάπη του για την Εκκλησία. Τον ευχαριστώ που με τίμησε με την παρουσία του σήμερα και έφυγε από τη Ρώμη για να είναι σήμερα κοντά μου και να συμμεριστεί τη χαρά μου.
Να ευχαριστήσω και πάλι όλους εσάς και σας παρακαλώ να προσεύχεστε για εμένα, και για όλους τους κληρικούς για να μπορέσουμε να πληθήνουμε εμείς ως υπηρέτες σας όπως πληθαίνετε και εσείς ως λαός του Θεού.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Ενοριών 10-11 Δεκεμβρίου 2022

 Οικισμός Ενορία 10-11 Δεκεμβρίου 2022 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή

9 Δεκεμβρίου μνήμη της Αγίας Λευκαδίας

  Υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες για την Αγία Λευκαδία. Η ευλάβεια προς το πρόσωπό της αναπτύχτηκε στον τόπο ταφής της, το ρωμαϊκό κοιμητήριο του Τολέδο στην

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 9 Δεκεμβρίου 2022                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου