Το αληθινό μεγαλείο

Το αληθινό μεγαλείο

Στη ζωή μας, συναντήσαμε ανθρώπους μη χριστιανούς που έζησαν αυστηρή ζωή, που κράτησαν απίστευτη σιωπή, που έδωσαν παραδείγματα δικαιοσύνης, που παραδειγματίζουν τους χριστιανούς. Αλλά, λέει ο άγιος Αυγουστίνος, αυτοί (οι μη χριστιανοί) ποτέ δεν μεταχειρίστηκαν την αρετή της ταπεινοφροσύνης, ούτε τη γνώρισαν, γιατί μόνο το Άγιο Πνεύμα τη διδάσκει.

            Για να είσαι Χριστιανός χρειάζεται παιδική απλότητα, δηλαδή να είσαι μικρό παιδί, να αισθάνεσαι μικρός όσο αφορά στον εαυτό σου και ενώπιον των άλλων, χωρίς να προβάλλεσαι για να εντυπωσιάσεις!

            Πολλές φορές τα πράγματα είναι διαφορετικά! Όλοι θέλουν να σωθούν, να εισέλθουν στην Βασιλεία των Ουρανών, αλλά λίγοι δέχονται την παιδική απλότητα, την σωστή αθωότητα που διδάσκει ο Χριστός, δηλαδή την αληθινή ταπεινοφροσύνη που χωρίς αυτή χάνεται κάθε ελπίδα κοινωνίας, ευτυχίας που όλοι επιθυμούμε! Χωρίς μεγάλες στερήσεις (που για πολλούς δεν είναι δυνατές) και παρόμοιες αρετές, είναι εφικτό να εισέλθουμε στην Βασιλεία του Θεού, αλλά ποτέ χωρίς ταπεινοφροσύνη.

Μετάφραση π. Μάρκος Βιδάλης

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής

26η Κυριακή του Έτους, Κύκλος Γ   Ο χρόνος και η αιωνιότητα είναι δύο στοιχεία που σήμερα παρουσιάζονται και στα τρία βιβλικά αναγνώσματα. Το ευαγγέλιο

25 Σεπτεμβρίου μνήμη της Αγίας Ευφροσύνης

  Πρόκειται για μια αγία όχι ιδιαιτέρα διαδεδομένη στη Δύση. Γεννήθηκε μεταξύ των ετών 410 και 413 στην Αλεξάνδρεια και ήταν κόρη ενός εύπορου αξιωματικού

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου