Θεοφάνεια ή Φώτα

Θεοφάνεια ή Φώτα

Η χαρά των Χριστουγέννων ολοκληρώνεται με τα Θεοφάνια. Ο Θεός κατά τα Χριστούγεννα εμφανίστηκε ανάμεσά μας ως άνθρωπος, αλλά ήρθε για να μας φανερώσει τον Θεό.

Τα Χριστούγεννα ήταν και είναι Θεοφάνια. Πράγματι, επεφάνει ο Θεός! Με τον ερχομό του έλαμψε στη διάνοια των ανθρώπων και στην ιστορία τους αληθινό Φως. Επειδή δε μπορούσαμε να κοιτάξουμε τον Θεό και να μείνουμε εν ζωή, ο Θεός φανερώθηκε σε μας με ανθρώοινη σάρκα και μας προσκάλεσε να μην παραμείνουμε σ’ αυτό μόνο που διακρίνουν τα υλικά μας μάτια, αλλά να αναζητήσουμε Εκείνον που κρύβεται σ’ αυτή τη σάρκα, τη θνητή και ανθρώπινη. Να αναζητήσουμε την θεότητα που σήμερα μπορεί να τη διακρίνει και το ανθρώπινο μάτι χωρίς κανένα κίνδυνο.

Ο Θεός φανερώθηκε εν σαρκί, για να φωτίσει τη διάνοιά μας και το πνεύμα μας, ώστε να τον διακρίνουμε και ως Θεό, στο Πρόσωπο του Ιησού Χριστού από τη Ναζαρέτ, που σαρκώθηκε από το Πνεύμα το Άγιο και γεννήθηκε από την Παρθένο Μαρία!

Πηγή:  sannicolo.gr

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 7 Ιουνίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2023   Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού. 16.

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 9ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 8 Ιουνίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου