Τα λείψανα του Μακαρίου Carlo Αcutis στην Πολωνία

Τα λείψανα του Μακαρίου Carlo Αcutis στην Πολωνία

ΤΑ_ΛΕΙΨΑΝΑ_ΤΟΥ_ΜΑΚΑΡΙΟΥ_CARLO_ACUTIS_ΣΤΗΝ_ΠΟΛΩΝΙΑ.jpg

Είναι πρωτοβουλία του π. Adrian Sadowski, ενός νέου κληρικού της εκκλησιαστικής επαρχίας Ełk στα βορειοανατολικά της χώρας, ο οποίος στοχεύει να εμπνεύσει εκείνους τους νέους που θεωρούν τον εαυτό τους πνευματικό, αλλά όχι θρησκευόμενο, να ανακαλύψουν την αξία των Μυστηρίων της Εκκλησίας.
Ο ίδιος παρατηρεί πως οι νέοι στο σημερινό κόσμο θέτουν ερωτηματικά γύρω από την πίστη και την Εκκλησία. Οι περισσότεροι αποδέχονται το Θεό, όμως αρνούνται το θεσμό της Εκκλησίας. Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η Εκκλησία είναι το θεραπευτήριο των αμαρτωλών και πως μόνο στο εσωτερικό της, χάρη στα Θεία Μυστήρια, κάποιος μπορεί να συναντήσει το ζώντα Θεό.
Ο Μακάριος Κάρλο μας βοηθά ώστε αυτό να το αντιληφθούν.
Με αυτό το σκεπτικό ο Πολωνός Κληρικός ζήτησε και απέκτησε από το Βατικανό απότμημα των Λειψάνων του Μακαρίου Κάρλου, το οποίο εγκαταστάθηκε στον Καθεδρικό Ναό στις 23 Φεβρουαρίου 2021.
Ο Επίσκοπος του Ełk Σεβασμιότατος Mazur, στην ομιλία του κατά την τελετή υποδοχής των Ιερών Λειψάνων είπε, πως ο Acutis “είχε μια εξαιρετική ικανότητα να μεταδίδει τις αξίες που πίστευε και να βοηθά τους ανθρώπους να ανακαλύψουν πως ο Θεός είναι κοντά μας και ότι η ζωή μαζί Του είναι κάτι το όμορφο […]. Ήθελε να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους στον Ιησού, έγινε Ιεροκήρυκας του Ευαγγελίου, κυρίως μέσω του παραδείγματος της ζωής του”.
Ο Μακάριος Carlo Acutis ήταν ένας νεαρός από την Ιταλία, που είχε μεγάλη ευλάβεια και αφοσίωση στην πραγματική Παρουσία του Ιησού στην Θεία Ευχαριστία και μεγάλη δεξιότητα στον προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Από τα 12 έως τα 14 χρόνια του, σχεδίασε έναν ιστότοπο που περιέχει έναν κατάλογο με όλα τα θαύματα της Θείας Ευχαριστίας από όλο τον κόσμο.
Πέθανε από λευχαιμία το 2006 σε ηλικία 15 ετών, προσφέροντας τα βάσανα του για τον Πάπα και την Εκκλησία.
Ο Acutis είναι ο πρώτος millennial Μακάριος της Εκκλησίας.
Η τελετή της μακαριονυμίας του έλαβε χώρα τον Οκτώβριο του 2020 και έγινε viral αφού εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι την παρακολούθησαν διαδικτυακά.

(πηγή: catholicnewsagency.com)

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση, 5 Οκτωβρίου 2022

  ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ   Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2022   Κατήχηση περί διακρίσεως: 4. Τα στοιχεία της διακρίσεως. Η αυτογνωσία  

Από τον Άγιο Φραγκίσκο στη Μέση Τήνου

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022, τελέστηκε με επισημότητα η Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην περιοχή Πεντόστρατο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου