Τα επακόλουθα της επίσκεψης του Πάπα στο Ιράκ

Τα επακόλουθα της επίσκεψης του Πάπα στο Ιράκ

ΤΑ_ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ_ΤΗΣ_ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ_ΤΟΥ_ΠΑΠΑ.jpg

Το ιστορικό ταξίδι του Πάπα στο Ιράκ ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία.
Αναμφισβήτητα άφησε πίσω του πολύ καλά αποτελέσματα.
Υπήρξαν όμως και κάποιοι που θέλησαν να χρεώσουν σε αυτό το θαυμαστό γεγονός την έξαρση της πανδημίας στην φτωχή, από υγειονομικές υπηρεσίες, χώρα το ρεκόρ κρουσμάτων που παρατηρήθηκε μετά την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου.
Το Ιράκ με τα 40 εκατομμύρια κατοίκους στις 17 Μαρτίου 2021 κατέγραψε 5.663 νέα κρούσματα κορονωϊού, αγγίζοντας ιστορικό ρεκόρ. Σύμφωνα με το «Βήμα Ορθοδοξίας», γι αυτό οφείλεται το ποντιφικό ταξίδι.
Με βάση τα επίσημα δημόσια στοιχεία μια ημέρα πριν την άφιξη του Πάπα στο Ιράκ είχαν καταγραφεί 5043 κρούσματα και ανήμερα της αφίξεως (5/3/21) 5127. Μια εβδομάδα μετά την άφιξη τα κρούσματα ήταν 4622 ενώ δύο εβδομάδες μετά (19/3/21) τα κρούσματα ήταν 5259. Δραματική αύξηση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και προφανώς δεν ευθύνεται ο Ποντίφικας, ή το ταξίδι του, αφού είναι το κάθε κράτος εκείνο που καθορίζει ποια μέτρα προστασίας πρέπει να τηρούνται και πότε.

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 27ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 6 Οκτωβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου