Έκκληση Διεθνούς Κάριτας για την κατάσταση στη Συρία

Έκκληση Διεθνούς Κάριτας για την κατάσταση στη Συρία

ΕΚΚΛΗΣΗ_ΔΙΕΘΝΟΥΣ_ΚΑΡΙΤΑΣ_ΓΙΑ_ΤΗΝ_ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ_ΣΤΗ_ΣΥΡΙΑ.jpg

“Τι δεν καταλαβαίνετε” θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του Μηνύματος – Διεθνούς Έκκλησης που απηύθυνε η Διεθνής Κάριτας στις 23-3-2021, στο τέλος της διαδικτυακής συνάντησης με θέμα “Εκκλησία και Κάριτας: 10 χρόνια ανθρωπιστικής απάντησης στη Συρία” που διεξήχθη με παρεμβάσεις του Καρδινάλιου Mario Zennari, Αποστολικού Νούντσιου στη Συρία, του Arad Surgi, Εκτελεστικού Διευθυντή της Κάριτας Συρίας και του Aloysious John, Γ. Γ. της Διεθνούς Κάριτας.
H έκκληση απευθύνεται προς την 5η Σύνοδο των Δωρητών για τη Συρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα γίνει στα τέλη Μαρτίου στις Βρυξέλλες, αλλά και προς την νέα Αμερικανική Κυβέρνηση, για την άρση των οικονομικών κυρώσεων και του μποϋκοτάζ προς την Κυβέρνηση Άσσαντ, που είχε αποφασίσει η Διοίκηση Τραμπ, αλλά ως μοναδικό θύμα είχε και έχει το λαό της χώρας …
Ο Καρδινάλιος Zennari το περιέγραψε γλαφυρά: “Πράγματι έχουν σταματήσει να πέφτουν βόμβες σε κάποιες περιοχές, αλλά η βόμβα της φτώχειας έχει εκραγεί και η διεθνής βοήθεια δεν θα είναι αιώνια”, για να συμπληρώσει ο υπεύθυνος της Κάριτας Συρίας ότι “είναι καθημερινή εικόνα η αναζήτηση οτιδήποτε φαγώσιμου στα σκουπίδια”.
Ο Γ. Γ. της Caritas Internationalis επανέλαβε τα τραγικά νούμερα της κρίσης:
το 90% των κατοίκων είναι στο όριο της φτώχειας.
11, 3 εκατομμύρια πολίτες έχουν εγκαταλείψει τη χώρα,
12, 4 εκατομμύρια κάτοικοι δεν έχουν πρόσβαση σε φαγητό και θέρμανση, για να καταλήξει ότι η Κάριτας θέλει να βοηθήσει τα 2,4 εκατομμύρια παιδιά που δεν παρακολουθούν σχολείο, με συγκεκριμένα προγράμματα στο χώρο της εκπαίδευσης.
Προς την ίδια κατεύθυνση είναι πρόσφατη έκκληση θρησκευτικών ηγετών της περιοχής, προς τον Πρόεδρο Μπάιντεν, για άρση των οικονομικών κυρώσεων προς τη Συρία. Χαρακτηρίζουν την κατάσταση “μη νομιμοποιημένη συλλογική τιμωρία” και αναφέρονται σε “ανθρωπιστική καταστροφή και αποσταθεροποίηση”. Το κείμενο συνυπογράφουν 3 Πατριάρχες (2 Καθολικοί, Σύριος και Ελληνομελχίτης – 1 Συρορθόδοξος) και ο Γ. Γ. Μέσης Ανατολής – Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών.

Πληροφόρηση και φωτογραφία από Πρακτορείο FIDES

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 25-26.1.2025

Οικισμός Ενορία 25-26 Ιανουαρίου 2025 Αγάπη Agapi Αγίου Αγαπητού 26/1 Κυριακή 16:00 Θεία Λειτουργία  Αετοφωλιά Aetofolia Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Andros Καθεδρικού Ναού

Μελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 2ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ   ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 21 Ιανουαρίου 2025 ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ   Ανάγνωσμα από το κατά Μάρκο Άγιο Ευαγγέλιο (2, 23-28) Και συνέβηκε κάποιο Σάββατο

Άγγελος Κυρίου, Κυριακή 19-1-2025

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου ΠέτρουΚυριακή, 19 Ιανουαρίου 2025   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλή Κυριακή! Το Ευαγγέλιο της σημερινής Θείας Λειτουργίας (Ιω 2,1-11) μας αφηγείται το πρώτο σημείο του