Συμπαράσταση στους διαδηλωτές & τις οικογένειές τους στη Μυανμάρ

Οι Αδελφές του Αγίου Ιωσήφ της Εμφανίσεως
συμπαρίστανται στους διαδηλωτές και στις οικογένειές τους, στη Μυανμάρ

ΜΥΑΝΜΑΡ_ΟΙ_ΑΔΕΛΦΕΣ_ΤΟΥ_ΑΓΙΟΥ_ΙΩΣΗΦ_ΤΗΣ_ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΣ_ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΝΤΑΙ_ΣΤΟΥΣ_ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ_ΚΑΙ_ΣΤΙΣ_ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ_ΤΟΥΣ.JPG

“Γονατίζω στους δρόμους της Μυανμάρ και ζητώ να σταματήσει η βία” ήταν η έκκληση του Πάπα Φραγκίσκου προς τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας, η οποία την 1η Φεβρουαρίου 2021 κατέλαβε την εξουσία από τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση.
Το ρήμα που χρησιμοποίησε ήταν ευθεία αναφορά στην προσπάθεια της Καθολικής Μοναχής Rose Lasang Nu Twang, η φωτογραφία της οποίας έγινε διεθνώς γνωστή, να προστατεύσει διαδηλωτές, γονατίζοντας μπροστά από τις δυνάμεις ασφαλείας.
Την ιστορική αυτή στιγμή έχουμε ήδη περιγράψει.
Οι εκκλήσεις της παγκόσμιας αλλά και της τοπικής Εκκλησίας, μέσω του Καρδιναλίου Bo, ελπίζεται να μειώσουν το καθημερινό λουτρό αίματος των νέων κυρίως, αλλά και των Βουδιστών Μοναχών που ζητούν, με ειρηνικές καθημερινές διαδηλώσεις, την επιστροφή στη δημοκρατία. Οι στρατιωτικοί προσπαθούν επίσης να ελέγξουν τη χρηματοδότηση των ξένων και εθνικών ΜΚΟ. Κατάσχεσαν ήδη χρήματα της Open Society, του μεγαλοχρηματιστή και φιλάνθρωπου Τζωρτζ Σόρος, κι ελέγχουν την Oxfam, Βουδιστικές οργανώσεις και την “Karuna Mission Social Solidarity”, δηλ. την Κάριτας, η οποία δήλωσε ξεκάθαρα ότι χρηματοδοτεί ανθρωπιστικές και κοινωνικές δράσεις και όχι οργανώσεις και διαδηλώσεις!

ΜΥΑΝΜΑΡ_ΟΙ_ΑΔΕΛΦΕΣ_ΤΟΥ_ΑΓΙΟΥ_ΙΩΣΗΦ_ΤΗΣ_ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΣ_ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΝΤΑΙ_ΣΤΟΥΣ_ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ_ΚΑΙ_ΣΤΙΣ_ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ_ΤΟΥΣ_β.JPG

Επίσης, αξιοθαύμαστο, μέσα στη ρευστή κατάσταση, είναι το κουράγιο των Αδελφών του Αγίου Ιωσήφ που άνοιξαν τις Μονές τους για να στηρίξουν ηθικά, πνευματικά και υλικά τους νέους διαδηλωτές και τις οικογένειές τους: στη Yangon, προσεύχονται “για να μην δουν οι νέοι τα όνειρα για το μέλλον να καταρρέουν”, ζητούν να επικρατεί “μη βία” και αλληλεγγύη μεταξύ των πολιτών, περιθάλπουν τους τραυματίες και προσφέρουν νερό, χυμούς, αναψυκτικά και σνακ σε όσους διαδηλώνουν – στη Mondelay, συγκεντρώνουν δωρεές, από φιλικές οικογένειες και προσφέρουν φαγητό, ρούχα και χρήματα σε οικογένειες που έχουν τραυματίες ή νεκρούς, μεταξύ των διαδηλωτών, ενώ επισκέπτονται τις οικογένειες, βουδιστικές συνήθως, για να τις συλλυπηθούν – στην Kyimyindine πρόσφεραν υλικό για την ορθοπεδική κλινική – στο Theinphyu, πρόσφεραν υλική βοήθεια σε 145 φτωχές οικογένειες. Όπως αναφέρουν εμπνέονται απ` όσα αναφέρει ο Πάπας Φραγκίσκος στην Αποστολική Παραίνεση Evangelii Gaudium, που εκδόθηκε το πρώτο έτος της εκλογής του: είναι προτιμότερη μια Εκκλησία “με μώλωπες”, πληγωμένη και βρώμικη, γιατί βρίσκεται στους δρόμους, παρά μια “ασθενική”, περιχαρακωμένη στην ασφάλεια της…
Η διακριτική και ενεργή ταυτόχρονα παρουσία των διαδόχων της ιδρύτριας Αιμιλίας ντε Βιαλάρ, χαίρει εκτίμησης από τον απλό λαό της χώρας. Το Τάγμα έχει παρουσία στην εκπαίδευση, στην κατήχηση και στον υγειονομικό τομέα. Εκτός της Μυανμάρ έχει επίσης παρουσία σε άλλες 2 Ασιατικές χώρες : Φιλιππίνες, Ταϋλάνδη.

Πληροφορίες και φωτογραφία από Πρακτορείο FIDES
Πληροφορίες και από AsiaNews.it

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Μνημόσυνο π. Εμμανουήλ Ρεμούνδου

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 17:30 στον Καθολικό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Νάξου θα τελεστεί 40ήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του π.

Angelus, 10 Δεκεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα!  Αυτή τη Β’ Κυριακή της Παρουσίας, το Ευαγγέλιο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου