“Στο Πακιστάν υπάρχουν άνθρωποι που δεν τρώνε”

8

“Στο Πακιστάν υπάρχουν άνθρωποι που δεν τρώνε”

Υπάρχει έλλειψη θέσεων εργασίας σε όλα τα επίπεδα, αλλά και καλλιεργειών και παραγωγής προϊόντων. «Οι άνθρωποι φοβούνται, υπάρχουν άνθρωποι που ζουν χωρίς τροφή και όταν τρώνε συχνά δεν είναι πραγματικό γεύμα». Και οι κοινωνικές επιπτώσεις από την άποψη του αυξημένου εγκλήματος είναι επίσης εμφανείς. Αυτή είναι η ανησυχητική εικόνα που εντοπίζει ο Σεβασμιότατος Indrias Rehmat, Επίσκοπος του Faisal, στο Πακιστάν. Η μαρτυρία του, που συγκεντρώθηκε από το Aid to the Church in Need στη Βρετανία, επικεντρώνεται στην επισιτιστική κρίση της χώρας, την οποία η πανδημία έχει κάνει πιο οξεία.
Η Εκκλησία στο Πακιστάν προσπαθεί να βρει θεραπείες, αλλά η επιχείρηση ξεπερνά τη δύναμή της. «Ζητήσαμε από τους ανθρώπους να έρθουν σε εμάς – λέει ο Ιεράρχης – αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε αρκετούς πόρους. Τα χρήματα που είχαν οι ενορίες μας έχουν εξαντληθεί. Τα εισοδήματα έχουν κατά πολύ μειωθεί, επειδή πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να έρθουν στην εκκλησία λόγω του Covid-19 “.
Σε μια τέτοια κατάσταση, ο Σεβασμιότατος Rehmat προειδοποίησε για τον κίνδυνο κοινωνικής αναταραχής. “Όταν αρνούνται τις βασικές ανάγκες – είπε – οι άνθρωποι κλέβουν και ληστεύουν” και ο περαιτέρω φόβος είναι ότι “όταν αρθεί το «απαγορευτικό», ο κίνδυνος εγκληματικής συμπεριφοράς θα αυξηθεί.” Στο Πακιστάν, οι θάνατοι λόγω του Covid-19 είναι περισσότεροι από 6.150, με σχεδόν 290.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα, παρόλο που, όπως πληροφορεί ο Επίσκοπος του Faisal, δεν είναι τόσο αυξημένα, όσο θα περίμενε κανείς.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 30.9–1.10 2023

Οικισμός Ενορία 30 Σεπτεβρίου – 1 Οκτωβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 27 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023   Κατήχηση. Το αποστολικό ταξίδι στη Μασσαλία επί τη ευκαιρία των «Μεσογειακών Συναντήσεων»

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου