Εγκαινιάστηκε στην Ινδία το πρώτο κέντρο για ασθενείς με Covid-19

1

Εγκαινιάστηκε στην Ινδία το πρώτο κέντρο για ασθενείς με Covid-19

Το πρώτο κέντρο θεραπείας στην Ινδία που είναι εξολοκλήρου αφιερωμένο σε ασθενείς με κορονοϊό, εγκαινιάστηκε στις 20 Αυγούστου στο Μπανγκαλόρ της Καρνατάκα. Η εγκατάσταση βρίσκεται στο St. John’s Medical College και διαθέτει 48 απομονωμένες κλίνες, μια μονάδα εντατικής θεραπείας με 24 κλίνες και μια ακόμη μονάδα εντατικής φροντίδας με τον ίδιο αριθμό κλινών. Κατά την τελετή εγκαινίων, όπως αναφέρει το πρακτορείο Ucanews, παρέστη και ο αρχιεπίσκοπος του Μπανγκαλόρ, Peter Machado. Το νοσοκομείο St. John’s στην πραγματικότητα ανήκει στην St. John’s National Academy of Health Sciences, που ιδρύθηκε το 1963 από την Διάσκεψη των Καθολικών Επισκόπων της Ινδίας (Cbci), με σκοπό την εκπαίδευση υγειονομικού προσωπικού που εργάζεται στην υπηρεσία των φτωχών και των περιθωριοποιημένων.

Η υπηρεσία της Εκκλησίας προς το κράτος
Και ευλογώντας τη νέα δομή, ο σεβασμιότατος Machado υπενθύμισε την δέσμευση: «Η Εκκλησία βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή για να βοηθήσει τους φτωχούς και τους αναγκεμένους, τόσο στον τομέα της εκπαίδευσης όσο και σε εκείνο της υγείας – είπε -. Αυτό το νέο Κέντρο αποτελεί ακόμη μια ευκαιρία για να προσφέρουμε την ανιδιοτελή υπηρεσία μας στην κοινωνία και στο έθνος». Ευχαριστώντας στη συνέχεια, όλους εκείνους που παρείχαν υγειονομική περίθαλψη στον πληθυσμό «κατά τη διάρκεια αυτών των κρίσιμων καιρών», ο ιεράρχης υπενθύμισε ότι, τους τελευταίους πέντε μήνες, έχει παρασχεθεί δωρεάν θεραπεία κατά του Covid-19, αξίας 67 χιλιάδων δολαρίων, εξετάζοντας πάνω από 5 χιλιάδες ασθενείς και παρέχοντας εντατική θεραπεία σε πάνω από 500.

Μια πρόσκληση για παροχή θεραπείας σε όλους
Από την πλευρά του ο πατέρας Paul Parathazham, διευθυντής του St. John’s National Academy of Health Sciences, εξηγεί: «Το νέο Κέντρο βρίσκεται μακριά από τον κύριο πυρήνα του νοσοκομείου, αλλά συνδέεται με αυτό με ασφαλή τρόπο: οι ασθενείς χωρίς κορονοϊό μπορούν να έχουν πρόσβαση στα εξωτερικά ιατρεία, στα εργαστήρια και στο φαρμακείο χωρίς να έρθουν σε επαφή με τα μολυσμένα άτομα». Ο ιερέας υπογραμμίζει επίσης όχι μόνο τις σωματικές αλλά και τις κοινωνικές δυσκολίες που βιώνουν τα άτομα που πλήττονται από τον Covid: «Στιγματίζονται, περιθωριοποιούνται και ορισμένες φορές δέχονται ακόμη και σωματική επίθεση – εξηγεί -. Αλλά εμείς αναλάβαμε την πρόκληση της παροχής προσβάσιμης υγειονομικής περίθαλψης και σε αυτό τον τύπο ασθενών». Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, που ενημερώθηκαν στις 21 Αυγούστου, στην Ινδία έχουν καταγραφεί περίπου 3 εκατομμύρια θετικά περιστατικά Covid-19 και πάνω από 54 χιλιάδες θάνατοι.

Μετάφραση: ρφ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ποιμαντική επιστολή Ιεραρχίας

                  ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Αρ. Πρωτ.: 5606/2024      Σύρος, 23 Φεβρουαρίου 2024 Προς τους πιστούς της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα Αδελφοί μας και

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 24 Φεβρουαρίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου