Στην Ινδία οι Καρμηλήτισσες γιορτάζουν τα 50 χρόνια …

Στην Ινδία οι Καρμηλήτισσες γιορτάζουν τα 50 χρόνια
από το Βάπτισμα της Αδελφής Mary Joseph Radha 

ΙΝΔΙΑ_ΟΙ_ΚΑΡΜΗΛΗΤΙΣΣΕΣ_ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ_ΤΑ_50_ΧΡΟΝΙΑ.jpg

Τι γνωρίζουμε για τους “Βραχμάνους”:
Ανήκουν σε ανώτερη θρησκευτική τάξη (κάστα) του Ινδουισμού και έχουν ως καθήκον την ανάγνωση και διδασκαλία των ιερών βιβλίων. Eίναι η πρώτη απάντηση που θα πάρουμε στο διαδίκτυο.
Πόσο πιθανό είναι ένα μέλος από μια τέτοια οικογένεια να γίνει Kαθολική Mοναχή: δύσκολο αλλά όχι απίθανο, η πρώτη σκέψη. Πράγματι και η ιστορία που θα παρουσιάσουμε το αποδεικνύει.
Η Krishnan Iyen γεννήθηκε το 1948 στη Βομβάη (νυν Mumbai) της Ινδίας. Παρακολούθησε καθολικό σχολείο και συνέχισε σε Κολλέγιο Ιησουιτών. Εκεί για πρώτη φορά παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία και συγκλονίσθηκε από τους ψαλμούς και την ατμόσφαιρα.
Σιγά σιγά και κρυφά από την οικογένειά της άρχισε να πηγαίνει στην Εκκλησία, λέγοντας ότι βγαίνει με συμφοιτήτριές της.
Λίγο μετά την παράδοση της πτυχιακής της, σε ηλικία 23 ετών, την 25-3-1971, έλαβε το βάπτισμα.
Φορούσε ένα άσπρο φόρεμα και το Μυστήριο τέλεσε ο π. Ang. Gracias, νυν βοηθός Επίσκοπος του Mumbai.
Η ίδια είχε διαλέξει το χριστιανικό της όνομα Mary Radha.
Σύντομα αισθάνθηκε ότι ο Θεός που επέλεξε ήθελε να αφιερωθεί σε Αυτόν. Κατέληξε στο κλειστό Μοναστήρι των Αδελφών του Καρμήλου, και συμπλήρωσε το χριστιανικό της όνομα με το “Μοναχικό” της.
Έγινε πλέον η Αδελφή Mary Joseph Radha, που θα πρόσφερε τη ζωή της προσευχόμενη για όλους τους ανθρώπους. Ανάμεσα σε αυτούς και για τα αδέλφια και την αδελφή της, που αποδέχθηκαν τελικά την επιλογή της, παραμένοντας οι ίδιοι πιστοί ινδουιστές.
Στις 25-3-2021, παρόλη την αυστηρή νηστεία της Σαρακοστής, οι Μοναχές του Καρμήλου τoυ Mumbai αποφάσισαν ένα “διάλειμμα”, για να γιορτάσουν με γλυκά, σοκολάτα και φρούτα τα 50 χρόνια από τη βάπτιση της Αδελφής Mary Joseph, στο πρόσωπο της οποίας ο Θεός έδειξε ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο να συμβεί.

Πληροφόρηση και φωτογραφία από AsiaNews.it

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

16η Κυριακή του Έτους

16η   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (B)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 54[53], 6-8                         Ιδού ο Θεός με βοηθάει, και ο Κύριος είναι ο προστάτης

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 20 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου