26 Μαρτίου Μνήμη Αγίου Ευτυχίου, Διακόνου Αλεξανδρείας

26 Μαρτίου Μνήμη Αγίου Ευτυχίου,
Διακόνου Αλεξανδρείας 

α_ευτυχιος_ή.JPG

Βίωσε το μαρτύριο το 356 στη Αλεξάνδρεια, κατά την περίοδο του Αυτοκράτορα Κωνστάντιου, όταν ο σφετεριστής Αρειανός Επίσκοπος Γεώργιος, βοηθούμενος από στρατιώτες εξαπέλυσε σφοδρούς διωγμούς κατά των Χριστιανών.
Ο Άγιος Αθανάσιος στο έργο του Apologia de fuga sua καθώς και στο Historia arianorum ad monachos, αναφέρει πως ύστερα από την εβδομάδα του Πάσχα και μέχρι την Ογδοάδα της Πεντηκοστής, εξαιτίας των Αρειανών, φυλακίστηκαν παρθένες, αλυσοδέθηκαν Επίσκοποι, άδειασαν σπίτια χηρών και ορφανών, αρκετοί πιστοί απήχθηκαν.
Μεταξύ αυτών ήταν και ο Υποδιάκονος Ευτύχιος, ο οποίος αρχικά μαστιγώθηκε και στη συνέχεια θα οδηγούταν σε ορυχεία για καταναγκαστικές εργασίες, όπου δεν έφτασε ποτέ, αφού λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων που προκλήθηκαν από τη μαστίγωση εξέπνευσε καθοδόν.

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ 8ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2 Μαρτίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Φόβος να πιστέψουμε και να αγαπήσουμε

ΦΟΒΟΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ «Μη φοβάστε, εγώ νίκησα τον κόσμο»   Σήμερα ακούγεται όλο και περισσότερο: «Εγώ δεν εμπιστεύομαι πιά κανέναν, ούτε τον

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου