Στην Ασίζη ο νέος Πρόεδρος της Ρωμαϊκής Συνόδου για τις υποθέσεις

7

Στην Ασίζη ο νέος Πρόεδρος της Ρωμαϊκής Συνόδου για τις υποθέσεις

Χθες Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, στις 6 μ.μ. ο νέος Πρόεδρος της Ρωμαϊκής Συνόδου για τις υποθέσεις Αγίων, Σεβασμιότατος Marcello Semeraro, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο Ναό Santa Maria Maggiore – Ιερό Προσκύνημα όπου έχει ταφεί ο Μακάριος Carlo Acutis. Αυτό ανακοίνωσε η Επισκοπή της Ασίζης – Nocera Umbra – Gualdo Tadino με μια σημείωση στον επίσημο ιστότοπό της.

Ο Francesco και ο Carlo μιλούν μαζί
“Σε αυτό το ιερό Προσκύνημα, ο νεαρός Φραγκίσκος και ο νεαρός Κάρολος μιλούν μαζί”, εν τω μεταξύ, όπως δήλωσε ο Σεβασμιότατος Domenico Sorrentino, επιχώριος Επίσκοπος, με την ευκαιρία της χθεσινής Θείας Λειτουργίας στην οποία συλλειτούργησε ένας αριθμός ιερέων της Εκκλησιαστικής Επαρχίας στην οποία συμμετείχε και η Δήμαρχος της Ασίζης Stefania Proietti.

Μια διαχρονική συμμαχία
Αυτοί, πρόσθεσε, «κάνουν ένα είδος διαθήκης πέρα από τους αιώνες που τους χωρίζουν. Και οι δύο είναι ικανοί να μιλούν τη γλώσσα των νέων που είναι η γλώσσα της πρωτοτυπίας, της αυθεντικότητας. Οι νέοι – εξήγησε – είναι πρόθυμοι για την πρωτοτυπία και πολλές φορές, για να την αποκτήσουν, κάνουν λάθος, καταλήγοντας να είναι, όπως έλεγε ο Κάρολος, φωτοτυπίες, μόδες ».

Στο δρόμο προς τον Ιησού
Ο Ιεράρχης υπογράμμισε πώς ο Κάρολος και ο Φραγκίσκος θέλουν να «μιλήσουν στους νέους με τη γλώσσα τους για να πουν ότι είναι χαρούμενοι, ευτυχισμένοι, πρωτότυποι, αλλά στο σωστό δρόμο του Ιησού». «Πρέπει λοιπόν να διασφαλίσουμε – κατέληξε – ότι αυτή η γλώσσα θα φθάσει και στους σημερινούς νέους».

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

3η Κυριακή του Πάσχα (B)

3η   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (B)     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 66[65],1-2                         Αλαλάξετε στο Θεό όλη η γη, ψάλετε στη δόξα του Ονόματός

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Μαΐου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου