ΣΟΥΔΑΝ : ΜΙΚΡΑ ΒΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

4

ΣΟΥΔΑΝ : ΜΙΚΡΑ ΒΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Άλλες χώρες επιλέγουν τη σύγκρουση με τη Δύση, προσβάλλοντας χριστιανικά σύμβολα αιώνων και άλλες κάνουν δειλά βήματα εκσυγχρονισμού. Στις δεύτερες το Σουδάν, σε καθεστώς Σαρίας μετά από στρατιωτικό πραξικόπημα το 1989.
Από το 2014, που εκδιώχθηκαν οι πραξικοπηματίες, γίνονται προσπάθειες να βελτιωθεί το νομικό και πραγματικό καθεστώς των γυναικών, όπως και των χριστιανών κατοίκων. Παραδοσιακές πρακτικές κατά του σώματος της γυναίκας έχουν καταδικασθεί, ήρθε η ώρα για τη νομική αναγνώριση του δικαιώματος των χριστιανών να εισάγουν και πωλούν αλκοόλ, όπως και της απάλειψης της θανατικής ποινής σε περίπτωση αλλαγής θρησκείας ( από μουσουλμανική σε άλλη φυσικά, όχι το αντίστροφο… )
Θυμίζουμε ότι αφορμή μεγάλων διαδηλώσεων είχε γίνει το Μάιο 2014 η σύλληψη της χριστιανής ορθοδόξου γιατρού Mariam Yehya Ibrahim Ishag, η οποία επέλεξε τη θρησκεία της μητέρας της και όχι του εξαφανισμένου από τη γέννησή της μουσουλμάνου πατέρα της. Η 28χρονη τότε ( και έγκυος ) γυναίκα είχε συλληφθεί και καταδικασθεί σε θάνατο, αλλά αφέθηκε μετά από ένα μήνα ελεύθερη, για να ξανασυλληφθεί, μαζί με το σύζυγο και τα παιδιά της 48 ώρες αργότερα, ενώ επρόκειτο να εγκαταλείψει τη χώρα. Με παρέμβαση ξένων κυβερνήσεων απελευθερώθηκαν όλοι ξανά και τους δόθηκε η δυνατότητα να φθάσουν στην Ιταλία ( απ΄οπου και η φωτό με τον Πάπα Φραγκίσκο ) πριν καταλήξουν στις ΗΠΑ όπου έλαβαν πολιτικό άσυλο.

Πληροφορίες – Φωτογραφία από il Sismografo

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 27ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 6 Οκτωβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου