ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Η χριστιανική πίστη μου με ωθεί να κοιτάζω το Σταυρό. Εκεί, μπορώ να διαβάσω την απάντηση του Θεού σε πολλά περίεργα που συμβαίνουν στη γη: στο Σταυρό η βία δεν απαντιέται με τη βία, αλλά με τη δικαιοσύνη: 

«αν καλώς μίλησα γιατί με δέρνεις»; η άγνοια με τη συγχώρεση: 

«Πατέρα συγχώρεσε τους, διότι δεν ξέρουν τι κάνουν», η παράκληση του ληστή με τον παράδεισο,

 

«σήμερα θα είσαι μαζί μου στον παράδεισο», ο θάνατος με την ανάσταση:

«αναστήθηκε δεν είναι εδώ».

Στη σιωπή του Σταυρού σταματά ο  ήχος των όπλων και μιλά η γλώσσα της αδελφοσύνης, της συμφιλίωσης, της συγχώρεσης, της γαλήνης, των αγγέλων οι μελωδίες.

Ο καθένας μας ας προσπαθήσει να κοιτάξει βαθιά στη συνείδησή του και ας ακούσει πως ο Εσταυρωμένος απαντά στη συμπεριφορά των ανθρώπων. Ας κοιτάξουμε  τον πόνο του αδελφού μας,  μην του προσθέτουμε κι’ άλλο πόνο. Ας σταματήσουμε το χέρι μας να δέρνει τον συνάνθρωπό μας. Είναι ανάγκη να  αποκαταστήσουμε τη συμφιλίωση μαζί του.

Δυνατοί της γης κερδίστε τους ανθρώπους όχι με τον πόλεμο αλλά με το διάλογο. Ας τελειώσει επί τέλους ο θόρυβος των όπλων! Αυτός ο θόρυβος είναι απάνθρωπος, δεν μοιάζει με τους άλλους, είναι αδελφοκτόνο έγκλημα. Ο πόλεμος σηματοδοτεί πάντα την αποτυχία της ειρήνης, της προόδου του ανθρώπου, είναι μια συνεχής ήττα της ανθρωπότητας.

Τελικά ο άνθρωπος όλων των εποχών δεν μπορεί να ζήσει την ανθρωπιά του, αν δεν κοιτάξει τον Εσταυρωμένο Χριστό που του εγγυάται την αξία του!

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (B)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 22 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

22 ΙΟΥΝΙΟΥ μνήμη του Αγίου Παυλίνου, επισκόπου

  Καταγόταν από μια πλούσια οικογένεια Ρωμαίων πατρικίων (γεννήθηκε το 355 στη Μπορντώ, όπου ο πατέρας του ήταν αυτοκρατορικός αξιωματούχος). Συνάντησε τον επίσκοπο Αμβρόσιο του

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου