17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Μνήμη του Αγίου Ιννοκέντιου Της Τορτόνα, Επισκόπου

Έζησε κατά τον 4ο αιώνα, καταγόταν από την Τορτόνα και ήταν γόνος ευγενούς οικογένειας, που προστάτευε τους Χριστιανούς της πόλης, αλλά που όμως αποδεκατίστηκε κατά τους διωγμούς του Αυτοκράτορα Διοκλητιανού.
Το 303 ο Ιννοκέντιος ήταν 22 ετών όταν φυλακίστηκε μαζί με άλλα μέλη της οικογένειάς του χάνοντας όλα τα υπάρχοντά του. Μετά το 313 βρίσκεται στη Ρώμη σε μια προσπάθεια να επανακτήσει την απαλλοτριωμένη περιουσία του. Σε αυτή την εύλογη προσπάθειά του έχαιρε της στήριξης του Πάπα Σιλβέστρου, ο οποίος αργότερα θα τον χειροτονήσει Διάκονο.
Στις 24 Σεπτεμβρίου 325 χειροτονείται Επίσκοπος και αποστέλλεται στην Τορτόνα ξεκινώντας έτσι το έργο της αναδιοργάνωσης της τοπικής Εκκλησιαστικής Κοινότητας και την προσπάθεια πάταξης του Παγανισμού.
Δωρίζει όλη την περιουσία της οικογένειας του στην Επισκοπή και οικοδομεί Εκκλησίες αλλά και μια Βασιλική στην κορυφή του λόφου της πόλεως.
Πέθανε στις 17 Απριλίου 353 και ενταφιάστηκε στην παραπάνω Βασιλική, η οποία καταστράφηκε από πυρκαγιά το 1609.

πγπ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ένας απολογισμός με ευχαριστίες για τη φετινή λειτουργία του Μουσείου Μουσείου των Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά

Με αφορμή την ολοκλήρωση της φετινής καλοκαιρινής περιόδου λειτουργίας του Λαογραφικού και Θρησκευτικού Μουσείου των Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά, θα θέλαμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο