Σας ευχαριστώ που προστατεύετε το Βατικανό και τον κόσμο από τους «τρελούς» τρομοκράτες

Σας ευχαριστώ που προστατεύετε το Βατικανό και τον κόσμο από τους «τρελούς» τρομοκράτες

Ο πάπας Φραγκίσκος ευχαρίστησε σήμερα τους Ιταλούς αστυνομικούς που κάνουν «θαυμάσια δουλειά» προστατεύοντας το Βατικανό και ιδίως την πλατεία του Αγίου Πέτρου από τους «τρελούς» τρομοκράτες.  

«Εργάζεστε εδώ για να προστατεύετε τους ανθρώπους, δεν ξέρω πώς να σας ευχαριστήσω», είπε ο πάπας με την ευκαιρίας της συνάντησής του με μέλη της υπηρεσίας Δημόσιας Ασφάλειας της ιταλικής αστυνομίας. Όπως είπε, βλέποντάς τους άνδρες αυτούς να περιπολούν στο Βατικανό, πεζοί ή με μηχανές, σκέφτεται συχνά: «Αυτοί οι άνθρωποι θυσιάζονται για να προστατεύσουν τον πάπα, να προστατεύσουν τον κόσμο, για να μην κάνει κάτι κάποιος τρελός, κάποια σφαγή και καταστρέψει τόσες οικογένειες». «Από την "διακριτική και αποτελεσματική" δουλειά τους επωφελούνται όχι μόνο οι Καθολικοί προσκυνητές απ' όλον τον κόσμο αλλά επίσης οι εκπρόσωποι άλλων θρησκειών, κρατών και οι πολίτες που πηγαίνουν στο Βατικανό για να συναντηθούν με τον πάπα και τους συνεργάτες του», σημείωσε.  

Ο αρχηγός της ιταλικής αστυνομίας, Φράνκο Γκαμπριέλ, που ήταν παρών στη συνάντηση αυτή, υπενθύμισε ότι η Αγία Έδρα αλλά και η πόλη της Ρώμης έχουν στοχοποιηθεί από την τρομοκρατική και την τζιχαντιστική προπαγάνδα. Με βάση τις Συμφωνίες του Λατερανού, του 1929, η Ιταλία έχει αναλάβει την προστασία του Βατικανού. Σε περίπτωση κάποιου επεισοδίου στην πλατεία του Αγίου Πέτρου – που θεωρείται έδαφος του Βατικανού – παρεμβαίνει η ιταλική αστυνομία.  

Νωρίτερα χθες, με τηλεγράφημά του, ο πάπας καταδίκασε την επίθεση που διαπράχθηκε την περασμένη Παρασκευή στη νότια Γαλλία και χαιρέτισε τον ηρωισμό του αντισυνταγματάρχη της χωροφυλακής Αρνό Μπελτράμ ο οποίος έχασε τη ζωή του αφού προσφέρθηκε εθελοντικά να πάρει τη θέση μιας ομήρου.

Πηγή: www.lifo.gr

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου