Πλημμύρες στην Ιαπωνία. Η Εκκλησία προς βοήθεια των πλημμυροπαθών

7

Πλημμύρες στην Ιαπωνία.
Η Εκκλησία προς βοήθεια των πλημμυροπαθών

Η Ιαπωνία μαστίζεται από πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες. Πάνω από 60 είναι τα θύματα των πλημμυρών που έπληξαν κυρίως το νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας. Γενική κινητοποίηση για βοήθεια στους άστεγους. Συγκεκριμένα, η Επισκοπή της Φουκουόκα ξεκίνησε έρανο. Οι καταρρακτώδεις βροχές συνεχίζονται στην Ιαπωνία με πλημμύρες και κατολισθήσεις που έχουν επηρεάσει μεγάλα τμήματα της ιαπωνικής επικράτειας, ιδίως τη νοτιοδυτική χώρα. Οι φυσικές καταστροφές έχουν προκαλέσει 63 θανάτους και τουλάχιστον 16 άνθρωποι αγνοούνται μέχρι σήμερα. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος ανακοίνωσε ότι 92 ποταμοί ξεχύλισαν και υπήρξαν 250 κατολισθήσεις. Τουλάχιστον 12.600 σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Τώρα η κακοκαιρία μετακινείται προς την υπόλοιπη χώρα και μέχρι την επόμενη Δευτέρα θα μπορούσε να φτάσει στην κεντρική και βορειοανατολική πλευρά της χώρας.

Η Εκκλησία προς βοήθεια του πληγέντος πληθυσμού

Άμεση ήταν η κινητοποίηση εκατοντάδων εθελοντών για επιτόπιες επιχειρήσεις και για βοήθεια στους πληγέντες. Συγκεκριμένα, η επισκοπή της Φουκουόκα ξεκίνησε μια εκστρατεία αλληλεγγύης για να συγκεντρώσει κεφάλαια για τα θύματα των πλημμυρών, ειδικά στο κύριο νησί της Ιαπωνίας, το Κιούσου, το οποίο έχει πληγεί περισσότερο από τις άσχημες καιρικές συνθήκες που έχουν κυριολεκτικά παρασύρει σπίτια και δρόμους. Περίπου τρία εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε ασφαλέστερα μέρη. Σε συνέντευξή του, ο Σεβασμιότατος Josep Abella, Επίσκοπος της εκκλησιαστικής επαρχίας της Φουκουόκα, δήλωσε ότι «η ζημιά ήταν αρκετά σοβαρή και, δυστυχώς, οι έντονες βροχές συνεχίζονται». Στη συνέχεια, ο ιεράρχης ανέφερε ότι και οι εκκλησίες εμφανίζονται μεταξύ των κατεστραμμένων κτηρίων, αν και δεν υπάρχουν ακόμη λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη ζημία που υπέστησαν οι εκκλησιαστικές κοινότητες και τα ενοριακά ιδρύματα και ότι – ακόμη πιο σοβαρό – οι άνθρωποι έχουν χάσει τα σπίτια τους, την εργασία και τις καλλιέργειές τους. «Ανησυχούμε ιδιαίτερα για τους ξένους εργάτες – πρόσθεσε – που μπορεί να μην είναι σε θέση να κατανοήσουν τις κυβερνητικές οδηγίες στην τοπική γλώσσα και που είναι πολύ μακριά από τις οικογένειές τους».

Εμπόδια στις προσπάθειες ανακούφισης εξαιτίας του Covid

Δεδομένου ότι οι περιορισμοί λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας Covid-19 δεν επιτρέπουν την οργάνωση εθελοντικών προγραμμάτων για να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη, ο Σεβασμιότατοςr Abella εξήγησε ότι η Εκκλησία εργάζεται προσπαθώντας «να διευκολύνει τη συμμετοχή ατόμων σε προγράμματα που διοργανώνονται από τις αρχές». Ο κορωνοϊός έχει επίσης κάνει τις επιχειρήσεις διάσωσης δύσκολες και μετ’ εμποδίων, λόγω της ανάγκης κοινωνικής αποστασιοποίησης, μειώνοντας την ικανότητα των καταφυγίων. Οι μετεωρολόγοι αναφέρουν παρόμοιες καταστάσεις σε άλλα μέρη της χώρας. Η Ιαπωνία διανύει την ετήσια περίοδο βροχών, η οποία συχνά προκαλεί πλημμύρες και κατολισθήσεις, όπως το 2018, όταν περισσότεροι από 200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε καταστροφικές πλημμύρες στις δυτικές περιοχές της χώρας.

————————-
Πηγή: Vatican News
Μετάφραση: π.Λ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 27ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 6 Οκτωβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου