Πιστεύουμε στον Ιησού για να εκτελούμε τα έργα του Θεού

Πιστεύουμε στον Ιησού για να εκτελούμε τα έργα του Θεού

Μην περιορίζετε τη θρησκεία μόνο στην πρακτική των νόμων αλλά να καταλαβαίνετε ότι πιστεύω στον Χριστό σημαίνει «εκτελώ καλά έργα που έχουν το άρωμα του Ευαγγελίου για το καλό και τις ανάγκες των αδελφών»: αυτό είναι το νόημα των λόγων του Φραγκίσκου κατά την προσευχή προς την Παναγία.

Η «καλλιέργεια» της σχέσης με τον Κύριο, ενισχύει την πίστη μας σε Εκείνον ο οποίος είναι «ο άρτος της ζωής», ο οποίος ήρθε για να ικανοποιήσει την πείνα μας για «αλήθεια, δικαιοσύνη, αγάπη». Αυτή είναι η προτροπή του Πάπα κατά το Angelus της Κυριακή στο οποίο, μπροστά σε 20 χιλιάδες πιστούς, παρόντες στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, αναφέρθηκε στο σημερινό Ευαγγέλιο του Ιωάννη και στα λόγια του Ιησού: «όποιος έρθει σε εμένα δεν θα πεινάσει και όποιος πιστεύει σε εμένα δεν θα διψάσει ποτέ».

Πέρα από τις καθημερινές ανησυχίες

Για τον Ιησού, εξηγεί ο Φραγκίσκος, δεν αρκεί να τον αναζητά ο κόσμος, επιθυμεί ο κόσμος να τον γνωρίσει «επιθυμεί η αναζήτησή Του και η συνάντηση μαζί Του – τονίζει ο Ποντίφικας – να υπερβαίνουν την άμεση ικανοποίηση των υλικών αναγκών».

Ο Ιησούς ήρθε να μας φέρει κάτι περισσότερο, να ανοίξει την ύπαρξή μας σε έναν ευρύτερο ορίζοντα πέρα από τις καθημερινές ανησυχίες μας της διατροφής, της ένδυσης, της καριέρας και ούτω καθεξής. Ως εκ τούτου, στρεφόμενος προς το πλήθος, αναφωνεί «Εσείς με αναζητάτε όχι επειδή είδατε τα σημάδια, αλλά επειδή φάγατε από αυτούς τους άρτους και ικανοποιηθήκατε». Έτσι ενθαρρύνει τους ανθρώπους να κάνουν ένα βήμα παραπέρα, να αναρωτηθούν για το νόημα του θαύματος και όχι μόνο να επωφεληθούν από αυτό. Πράγματι, ο πολλαπλασιασμός των άρτων και των ψαριών αποτελεί σημάδι του μεγάλου δώρου που ο Πατέρας έδωσε στην ανθρωπότητα και το οποίο δεν είναι άλλο από τον ίδιο τον Ιησού!

Μετάφραση: ρφ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 12 Ιουνίου 2024

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 12 Iουνίου 2024     Το Πνεύμα και η Νύμφη. Το Άγιο Πνεύμα καθοδηγεί τον λαό

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου