“Πιο σημαντικοί οι άνθρωποι από την οικονομία”

“Πιο σημαντικοί οι άνθρωποι από την οικονομία”

Ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε την Κυριακή πως οι άνθρωποι είναι πιο σημαντικοί από την οικονομία, ενόψει του γενικού ανοίγματος των συνόρων και της άρσης του lockdown.

Ο Ποντίφικας, απευθυνόμενος στους πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, απέκλινε του επίσημου ανακοινωθέντος, καθώς ολοκληρώθηκε το lockdown στη γειτονική χώρα.

Προέχει η θεραπεία των ανθρώπων και όχι η υποστήριξη της οικονομίας, οι άνθρωποι είναι πιο σημαντικοί από την οικονομία. Εμείς φέρουμε μέσα μας το Άγιο Πνεύμα, όχι η οικονομία”.

Ο λόγος του πάπα Φραγκίσκου έγινε δεκτός με επευφημίες από εκατοντάδες πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, πολλοί από τους οποίους φορούσαν μάσκες και κρατούσαν αρκετά μέτρα απόσταση.

Η τελευταία φορά που ο Ποντίφικας απεύθυνε το μήνυμά του προς τους πιστούς ήταν την 1η Μαρτίου, πριν η Ιταλία – στην οποία έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 33.000 άνθρωποι – επιβάλλει το lockdown.

Τα τελευταία επίσημα μέτρα ασφαλείας αναμενόταν  να αρθούν χθες Τετάρτη.

Πηγή: 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 6 Δεκεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου