“Πιο σημαντικοί οι άνθρωποι από την οικονομία”

“Πιο σημαντικοί οι άνθρωποι από την οικονομία”

Ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε την Κυριακή πως οι άνθρωποι είναι πιο σημαντικοί από την οικονομία, ενόψει του γενικού ανοίγματος των συνόρων και της άρσης του lockdown.

Ο Ποντίφικας, απευθυνόμενος στους πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, απέκλινε του επίσημου ανακοινωθέντος, καθώς ολοκληρώθηκε το lockdown στη γειτονική χώρα.

Προέχει η θεραπεία των ανθρώπων και όχι η υποστήριξη της οικονομίας, οι άνθρωποι είναι πιο σημαντικοί από την οικονομία. Εμείς φέρουμε μέσα μας το Άγιο Πνεύμα, όχι η οικονομία”.

Ο λόγος του πάπα Φραγκίσκου έγινε δεκτός με επευφημίες από εκατοντάδες πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, πολλοί από τους οποίους φορούσαν μάσκες και κρατούσαν αρκετά μέτρα απόσταση.

Η τελευταία φορά που ο Ποντίφικας απεύθυνε το μήνυμά του προς τους πιστούς ήταν την 1η Μαρτίου, πριν η Ιταλία – στην οποία έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 33.000 άνθρωποι – επιβάλλει το lockdown.

Τα τελευταία επίσημα μέτρα ασφαλείας αναμενόταν  να αρθούν χθες Τετάρτη.

Πηγή: 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής

26η Κυριακή του Έτους, Κύκλος Γ   Ο χρόνος και η αιωνιότητα είναι δύο στοιχεία που σήμερα παρουσιάζονται και στα τρία βιβλικά αναγνώσματα. Το ευαγγέλιο

25 Σεπτεμβρίου μνήμη της Αγίας Ευφροσύνης

  Πρόκειται για μια αγία όχι ιδιαιτέρα διαδεδομένη στη Δύση. Γεννήθηκε μεταξύ των ετών 410 και 413 στην Αλεξάνδρεια και ήταν κόρη ενός εύπορου αξιωματικού

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου