Παρασκευή ο Πάπας ξεκινά τις «24 ώρες για τον Κύριο»

Παρασκευή ο Πάπας ξεκινά τις «24 ώρες για τον Κύριο»

Την ερχόμενη Παρασκευή, 9 Μαρτίου, στις 17:00 η ώρα, στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, ο Πάπας Φραγκίσκος θα προΐσταται στην Ακολουθία Μετανοίας των «24 ωρών για τον Κύριο», η οποία προωθείται από το Ποντιφικό Συμβούλιο για την Προώθηση του νέου Ευαγγελισμού.

Την ερχόμενη Παρασκευή στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου θα λάβει χώρα η Ακολουθία Μετανοίας στην οποία θα προΐσταται ο Πάπας Φραγκίσκος και θα ξεκινήσει την πρωτοβουλία «24 ώρες για τον Κύριο», η οποία άρχισε στη Ρώμη πριν από 5 χρόνια και γρήγορα εξαπλώθηκε στις πέντε Ηπείρους. Έτσι  και φέτος, σε κάθε Επισκοπή, τουλάχιστον ένας Ναός θα παραμείνει ανοιχτός για 24 ώρες ώστε να προσφέρει σε όλους τη δυνατότητα προσευχής, λατρείας και εξομολόγησης. Την καθοδήγηση θα δίνουν τα λόγια του Ψαλμού 103, «Σε εσένα βρίσκεται η συγχώρεση».

Σεβασμιότατος Fisichella: μια ασυνήθιστη ευκαιρία για να συναντήσω την ευσπλαχνία

Η πρωτοβουλία αυτή, η οποία προωθείται από το Ποντιφικό Συμβούλιο για την Προώθηση του νέου ευαγγελισμού, αποτελεί μια ευκαιρία προσωπικής συνάντησης με την ευσπλαχνία του Θεού. «Ο στόχος μας – δήλωσε πράγματι ο πρόεδρος του Ποντιφικού Συμβουλίου για την προώθηση του νέου ευαγγελισμού, αρχιεπίσκοπος σεβασμιότατος Rino Fisichella – είναι να προσφέρουμε σε όλους, κυρίως σε εκείνους που εξακολουθούν να αισθάνονται δυσφορία στην ιδέα εισόδου σε μια εκκλησία, την ευκαιρία να αναζητήσουν την ευσπλαχνική αγκαλιάς του Θεού, μια ευκαιρία έξω από τους συνήθεις καιρούς και τρόπους ώστε να μπορέσουν να  επιστρέψουμε στον Πατέρα».

Η πρωτοβουλία περιλαμβάνει και τις φυλακές

Ο Σεβασμιότατος Fisichella εξηγεί στη συνέχεια, ότι αυτές τις ημέρες έλαβε μια επιστολή από τον γενικό Επιθεωρητή των Φυλακών η οποία περιείχε την πρόταση να βιώσουν τις «24 ώρες για τον Κύριο» και στις φυλακές: «οι υπεύθυνοι ιερείς των φυλακών ειδοποιήθηκαν ότι μπορούν να βιώσουν αυτή την εμπειρία και αυτή τη στιγμή της συγχώρεσης: η οποία αποτελεί μια στιγμή την οποία έχουμε σκεφθεί, επιθυμήσει και αναμένουμε».

Πρόσκληση στο Μήνυμα για τη Σαρακοστή

Το ίδιο Ποντιφικό Συμβούλιο έχει φροντίσει για μια ειδική ποιμαντική Βοήθεια, σε διάφορες γλώσσες, για να συνοδεύσει αυτή τη στιγμή της προσευχής. Ορισμένες εκδόσεις της Βοήθειας είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση www.pcpne.va. Στο Μήνυμα για τη Σαρακοστή 2018, ο Πάπας είχε προσκαλέσει όλους τους πιστούς να τη βιώσουν ως «πρόσφορη ευκαιρία, την πρωτοβουλία που καλεί να τελέσουμε το Μυστήριο της Συμφιλίωσης σε ένα πλαίσιο Ευχαριστιακής Λατρείας».

Μετάφραση: ρφ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου