Πάντα σε πορεία, ως μάρτυρες ελπίδας

Πάντα σε πορεία, ως μάρτυρες ελπίδας

Ο Ποντίφικας συναντήθηκε, με τους συμμετέχοντες στη Διάσκεψη των εκπροσώπων των Ιεροσπουδαστηρίων γερμανικής γλώσσας.

Δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε τις κλήσεις, αλλά μπορούμε «να γίνουμε μάρτυρες του καλέσματος του φιλεύσπλαχνου Θεού». Με αυτά τα λόγια ο Πάπας Φραγκίσκος υποδέχθηκε στο Βατικανό τους συμμετέχοντες στη Διάσκεψη των εκπροσώπων των Ιεροσπουδαστηρίων της γερμανικής γλώσσας, μια συνάντηση που «ενισχύει την πορεία της νέας αναγγελίας του Ευαγγελίου» στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Βγαίνουμε από τα συνήθη πρότυπα

Κατά την ομιλία του, ο Ποντίφικας αναγνώρισε ότι «γεννιούνται νέες και διαφορετικές πολιτισμικές μορφές που δεν αποτελούν μέρος των γνωστών προτύπων». Εξ ου και η πρόσκληση να βγάλουμε από πάνω μας «ορισμένες συνήθειες στις οποίες είμαστε προσκολλημένοι» για να ασχοληθούμε «με αυτό που ακόμη είναι άγνωστο». Μια διαδρομή που πρέπει να διασχίσουμε με «το βλέμμα στραμμένο προς τον Ιησού ο οποίος υπέφερε, πέθανε και αναστήθηκε». Στις πληγές του, πράγματι, «όπως και σε εκείνες του κόσμου, μπορούμε να αναγνωρίσουμε τα σημάδια της Ανάστασης». Αυτή είναι η βεβαιότητα η οποία «πάντα, μας επαναφέρει στην πορεία ως μάρτυρες ελπίδας».

Βγαίνουμε από το εγώ για να βιώσουμε τη συνάντηση

Πάνω απ’ όλα, ο Πάπας  σκεπτόμενος τους «νέους που προετοιμάζονται για την ιεροσύνη», μας προσκαλεί όλους να βγούμε από το «εγώ» μας για να απευθυνθούμε στο «εσύ», στο «συγκεκριμένο άτομο που έχει ανάγκη, που χρειάζεται την εγγύτητά των ανθρώπων και την εγγύτητα του Θεού».

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2022     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου