Panama, το μήνυμα των Επισκόπων για τους νέους
Ένα χρόνο μετά την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας (ΠΗΝ), που τελέστηκε στον Παναμά τον Ιανουάριο του 2019, Η ιερά Σύνοδος της Καθολικής ιεραρχίας της χώρας (Cep) αποφάσισε να αφιερώσει τον μήνα Αύγουστο στους νέους. Για την περίσταση, ο Σεβασμιότατος Manuel Ochogavía Barahona, Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής για την ποιμαντική της νεολαίας, κυκλοφόρησε ένα βίντεο στο YouTube στο οποίο υπογραμμίζει πώς «αυτές οι δύσκολες στιγμές», λόγω της πανδημίας Covid-19, «απαιτούν τη δημιουργικότητα των νέων», οι μόνοι που είναι σε θέση να δώσουν «να δώσουν μεγάλες απαντήσεις» στις τρέχουσες προκλήσεις.
Ως εκ τούτου, η προτροπή του Ιεράρχη να «προχωρήσει μπροστά κηρύττοντας τη χαρά» του Ευαγγελίου, να παραμείνουν όλοι ενωμένοι, μένη, να εργαστούν και να αγωνιστούν για τους πολλούς νέους που χρειάζονται βοήθεια». «Η Συνοδική Επιτροπή για την ποιμαντική της Νεολαίας δεν βρίσκεται σε καραντίνα – συνεχίζει ο Σεβασμιότατος Ochogavía – Αγαπητοί νέοι, τώρα ξεκινά μια νέα ιστορία και όλοι εσείς είστε πρωταγωνιστές».
Από την πλευρά της, η Η Συνοδική Επιτροπή για την ποιμαντική της Νεολαίας εγγυάται «συνοδεία και προσευχή», σαν να ήταν «μια λαμπάδα που φωτίζει όλους τους νέους του Παναμά». «Σήμερα περισσότερο από ποτέ – καταλήγει ο Σεβασμιότατος Ochogavía – πρέπει να κρατήσουμε αναμμένο αυτό το φως για να πούμε στον κόσμο ότι ο Χριστός είναι ζωντανός και βαδίζει στο πλάι μας».
+Ν