ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ : ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΑΣΘΕΝΩΝ

4

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ : ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΑΣΘΕΝΩΝ

Η Καθολική Ιεραρχία της Αυστραλίας, κατά την επίσημη ανακοίνωσή της για θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης, την περίοδο 2020-21, αποφάσισε να εστιάσει και να προτρέψει τους πιστούς να ασχοληθούν με άτομα που έχουν προβλήματα διανοητικής υγείας.
Αυτή η ανακοίνωση θα διαβαστεί σε όλες τις εκκλησίες της χώρας την Κυριακή 30/8 ζητώντας από τις ενοριακές κοινότητες, τους κυβερνώντες αλλά και ατομικά από τον κάθε πολίτη να θέσει ως προτεραιότητα τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν αντίστοιχες παθήσεις, ο αριθμός των οποίων πιθανά αυξήθηκε λόγω της εμφάνισης του covid-19.
Ο Επίσκοπος Terry Brady, υπεύθυνος θεμάτων κοινωνικής δικαιοσύνης της Επισκοπικής Επιτροπής “ Κοινωνικής Δικαιοσύνης, Ιεραποστολών και Υπηρεσίας ” παρουσιάζοντας το κείμενο και την εν γένει πρωτοβουλία σημείωσε ότι το άγχος και η αβεβαιότητα που όλοι μοιραζόμαστε αυτή την εποχή πρέπει να γίνει ευκαιρία για να σκεφθούμε να κα βοηθήσουμε τα άτομα με νοητικά προβλήματα, ώστε αυτά να αισθάνονται καλοδεχούμενα και αποδεκτά εντός εκκλησιαστικών κοινοτήτων και όχι “στιγματισμένα” από προκαταλήψεις. ΟΙ κοινωνίες μας τείνουν να αποκλείουν άτομα με περιορισμένες δυνατότητες “ αλλά αυτός δεν είναι ο τρόπος του Ιησού ”. Συμπλήρωσε επίσης ότι ιδιαίτερη βαρύτητα πρέπει να δίνεται και σε ομάδες που συχνά ωθούνται σε αποκλεισμό όπως οι πρώτοι κάτοικοι (ιθαγενείς ) της χώρας, οι πρόσφυγες και οι αιτούντες άσυλο.
Το Κείμενο και άλλο συνοδευτικό υλικό όπως προσευχές υπάρχει δωρεάν στο http: // bit.ly / Social Justice_2020.

Πληροφόρηση και φωτογραφία από τον ιστότοπο της Καθολικής Ιεραρχίας Αυστραλίας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 26ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 27 Σεπτεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου