Συνεργασία Καθολικής Ενορίας Μυτιλήνης και Κοινότητας Αγ. Αιγιδίου

1

Συνεργασία. Καθολικής Ενορίας Μυτιλήνης και Κοινότητας Αγ. Αιγιδίου

Περίπου 150 εθελοντές της Κοινότητας Αγίου Αιγιδίου, μαζί με ιερείς, εναλλάσσονται στην Μυτιλήνη κάθε μία εβδομάδα τον μήνα Αύγουστο, προσφέροντας την υπηρεσία τους στους πρόσφυγες που βρίσκονται στη Λέσβο. Η συνεργασία τους με την καθολική ενορία Μυτιλήνης είναι αρμονική και ρέει απρόσκοπτα για δεύτερη χρονιά φέτος. Η ενορία τούς βοηθά με κάθε τρόπο και εκείνοι βοηθούν την ενορία προσφέροντας το γεύμα κάθε Κυριακή στους Καθολικούς πρόσφυγες που εκκλησιάζονται στο ναό.

Τις Κυριακές του Αυγούστου η Θεία Λειτουργία στον ενοριακό ναό της Παναγίας στη Μυτιλήνη για τους Καθολικούς πρόσφυγες, τελείται στις 10:00 στα Γαλλικά, στις 11:30 στα Αγγλικά. και στις 19:00 στην Παναγιούδα, έξω από τη Μόρια, για όσους δεν μπόρεσαν να έρθουν το πρωί στον ενοριακό ναό, ενω για τους Ελληνόφωνους Καθολικούς τελείται κάθε δεύτερο Σάββατο στις 19:00.

Περίπου 350 άτομα – ως επί το πλείστον οικογένειες με πολύ μικρά παιδιά από το Αφγανιστάν, το Ιράν, τη Συρία – έλαβαν άδεια να αφήνουν καθημερινά το ΚΥΤ της Μόριας, για το βραδυνό τους φαγητό, το οποίο προσφέρει η Κοινότητα Αγίου Αιγιδίου σε χώρο που νοίκιασαν λιγο έξω από τη Μόρια.

Όλα γίνονται με αυστηρή συμμόρφωση στους κανονισμούς κατά της εξάπλωσης του Covid-19, αλλά σε μια πραγματικά γιορταστική ατμόσφαιρα: η ευγνωμοσύνη που είναι ορατή στα πρόσωπα των προσφύγων βοηθά να ξεπεραστούν τα γλωσσικά εμπόδια.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 15.000 πρόσφυγες στη Λέσβο. Πολλές ΜΚΟ σταμάτησαν τις δραστηριότητές τους και έφυγαν από το νησί τους τελευταίους μήνες, ενώ πολλαπλασιάστηκαν επεισόδια μισαλλοδοξίας και βίας εναντίον τους. Η Καθολική Εκκλησία μέσω της ενορίας Μεταστάσεως της Θεοτόκου, της Κάριτας Ελλάς και της Κοινότητας Αγίου Αιγιδίου παραμένει στις επάλξεις προς βοήθεια όσων έχουν ανάγκη.

π. Λέων Κισκίνης, εφημέριος Χίου και Μυτιλήνης

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 6 Δεκεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου