ΠΑΚΙΣΤΑΝ: ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

6

ΠΑΚΙΣΤΑΝ: ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

Τον Αύγουστο που μάς πέρασε ένα τραγικό συμβάν, σε περιοχή της Ινδίας, δυναμίτισε τις σχέσεις των δύο κρατών. Η έλλειψη εξελίξεων στην υπόθεση δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη καχυποψία : 11 Πακιστανοί, της ίδιας οικογένειας, ινδουιστές στο θρήσκευμα, βρέθηκαν νεκροί στο χωριό Ladta, στην περιοχή Jodinpur της πολιτείας Rajawthan. Κάποιοι ήταν μετανάστες στην Ινδία άλλοι είχαν πάει απ΄ το Πακιστάν να τούς επισκεφθούν. Η τοπική αστυνομία, σύμφωνα με Πακιστανούς μετανάστες στην Ινδία, δε δείχνει ενδιαφέρον να βρει τους δράστες.
Ο καθολικός Αρχιεπίσκοπος της Λαχόρης Σεβ/τατος Sebastian Shaw, την 26/9 οργάνωσε Συνέντευξη Τύπου, καλώντας εκπροσώπους διαφορετικών θρησκειών του Πακιστάν, να εκφέρουν τις απόψεις τους, υπογραμμίζοντας ότι όλοι οι κάτοικοι της χώρα επιθυμούν να αποκαλυφθεί η αλήθεια “ Η δολοφονία οποιουδήποτε ανθρώπου, οπουδήποτε στον κόσμο, είναι καταδικαστέα. Οι συμπατριώτες μας πήγαν στην Ινδία πιστεύοντας ότι αυτό είναι ασφαλές. Όλοι χάθηκαν. Αυτό μας τρομάζει ! “.
Εκπρόσωποι ινδουιστών, σιχ και μουσουλμάνων, που συμμετείχαν στη συνέντευξη. καταδίκασαν την αποτρόπαια πράξη, εξέφρασαν τη λύπη τους για την έλλειψη σεβασμού προς την ανθρώπινη ζωή που παρατηρείται σε “ ανώτερα “ κοινωνικά στρώματα της ινδουιστικής πλειοψηφίας της Ινδίας και ζήτησαν διαλεύκανση του εγκλήματος. 

Πληροφορίες / φωτογραφία από AsiaNews.it 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Μελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 5ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 7 Φεβρουαρίου 2023   ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Ανάγνωσμα από το κατά Μάρκο Άγιο Ευαγγέλιο (7, 1-13) Και

Ο σεισμός στην Τουρκία και Συρία…

Δυστυχώς ο σεισμός των 7.9 ρίχτερ που έπληξε Τουρκία και Συρία προξένησε μεγάλο αριθμό θυμάτων, που συνεχώς μεγαλώνει. Ο Πάπας Φραγκίσκος απέστειλε αμέσως συλλυπητήρια τηλεγραφήματα,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου