“Όποιος αποκλείει έναν άνθρωπο, αποκλείει το Θεό”

“Όποιος αποκλείει έναν άνθρωπο, αποκλείει το Θεό”

Μετά τις  τελευταίες περιπτώσεις τον Δεκαπενταύγουστο εναντίον ξένων προσώπων  αρχίζουν και πάλι τα ερωτήματα  για το ρατσισμού που περνά  από τη Χώρα του Νότου και του Βορρά  Γι’ αυτό  το φαινόμενο μίλησε  ο Καρδινάλιος Francesco Montenegro, Αρχιεπίσκοπος του Agrigento και Πρόεδρος της Κάριτας Ιταλίας. Η οικογένεια Ιταλο-δομινικανή που χτυπήθηκε με ένα μπαστούνι  στην Falerna, στην Καλαβρία, είναι μόνο, χρονικά,  το τελευταίο επεισόδιο. Πριν από μερικές ημέρες πέντε ανήλικες μετανάστες   κυνηγήθηκαν και κτυπήθηκαν στο  Partinico, στη Σικελία.

Η αγώνας της Εκκλησίας εναντίον της ξενοφοβίας

«Εμείς οι χριστιανοί έχουμε  το καθήκον να στηριζόμαστε στο Ευαγγέλιο», υπενθυμίζει ο Καρδινάλιος Montenegro. “Ως πιστοί δεν μπορούμε  να αποκλείσουμε κανένα άνθρωπο, διότι αποκλείοντας τον άνθρωπο  είναι σαν να αποκλείουμε το Θεό, για τον οποίο, ενώ αισθάνομαι πιστός κινδυνεύω με πράξεις αθεϊσμού".

Οι ευθύνες προς τους νέους εύθραυστους

Οι υπεύθυνοι  των διωγμών   είναι συχνά νέοι  και παιδιά. “Είναι οι πιο εύθραυστοι και οι πιο αδύναμοι”, εξηγεί ο Αρχιεπίσκοπος του Agrigento. “Πιστεύω ότι η ευθύνη  είναι εμάς των ενήλικων  και πριν απ’ όλους   εκείνων που κατέχουν θεσμικές θέσεις  και δεν μπορούν ελεύθερα να λένε αυτά που σκέπτονται. Και αυτό διότι είναι ανάγκη “να σκεπτόμαστε, ότι τα λόγια  έχουν  αντίκτυπο και σε κόσμο που δεν έχει τη ίδια ωριμότητα”.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΗΡΕΣΙΑΣ ΒΕΝΕΔΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ  9 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός

20η Κυριακή του Έτους (Κύκλος Γ)

20η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ  Κύκλος Γ΄     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 84 [83], 10-11) Κοίταξε, Θεέ, υπερασπιστή μας, στρέψε το βλέμμα σου στο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου