Η Ιρλανδία περιμένει με χαρά τον Πάπα Φραγκίσκο

Η Ιρλανδία περιμένει με χαρά τον Πάπα Φραγκίσκο

Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε ανακοινώσει την περασμένη Τετάρτη, στη διάρκεια της γενικής ακρόασης: «θα είμαι  στο Δουβλίνο  στις 25 και 26 Αυγούστου  με την ευκαιρία 9ης παγκόσμιας Συνάντησης των οικογενειών».

Στην Ιρλανδία, η τελευταία επίσκεψη Ποντίφικα  έγινε το 1979.  Με εκείνη την ευκαιρία ο Πάπας Ιωάννης Παύλος 2ος  τέλεσε τη  Θεία Λειτουργία στο Park di Dublino(στον ίδιο χώρο όπου θα την τελέσει και ο Πάπας Φραγκίσκος) ενώπιον ενός εκατομμυρίου ανθρώπων.

Η παρουσία του Πάπα θα δώσει δύναμη στις οικογένειες

Αν και δεν είναι σωστό να χαρακτηριστεί τα ταξίδι του Ποντίφικα «επίσκεψη στη Χώρα», διότι ο Πάπας θα περιοριστεί  στο πλαίσιο  των οικογενειών,, η Ιρλανδία του κέντρου αλλά και των περιφερειών  προετοιμάζονται  για ένα γεγονός το οποίο χαρακτηρίζεται ιστορικό. Η Εκκλησιαστική Επαρχία του  Elphin, διακόσια χιλιόμετρα από το Δουβλίνο, που   ιδρύθηκε από  τον Άγιο Πατρίκιο στα μέσα του 5ου αιώνα, σήμερα ποιμαίνεται από τον Επίσκοπο  Σεβασμιότατο Kevin Doran. Ο Αξιωματούχος της Εκκλησίας  αναφέρει πόσο ο λαός είναι χαρούμενος  που σύντομα θα αγκαλιάσει τον Άγιο Πατέρα. Όχι μόνο, αλλά και υπογραμμίζει και μία μεγάλη καινοτομία με την παρουσία του Πάπα: η δύναμη και  το παγκόσμιο κύρος που θα χαραχθεί  στις οικογένειες.  “Από ένα χρόνο  πάνω σε θέματα της οικογένειας  ετοιμάζονται  οι κατηχητές μας  υπό το φως της Εγκυκλίου « Η χαρά της αγάπης». Τον Απρίλιο  μία συνάντηση  μεταξύ των πιστών μας  και τν άλλων χριστιανικών ομολογιών. Πρόκειται να περάσουμε μαζί μία ημέρα, ακριβώς σαν οικογένεια  σε ένα πολύ ωραίο πάρκο  εξηγεί ο Σεβασμιότατος Doran.

Η χώρα είναι διηρημένη πάνω στο θέμα της ζωής.

Η άφιξη του Πάπα στην Ιρλανδία θα γίνει τρεις μήνες μετά το δημοψήφισμα για την έκτρωση που προτάθηκε από την Κυβέρνηση  και εναντίον του οποίου μάχονται από καιρό οι Ιρλανδοί επίσκοποι. Η Χώρα δεν είναι πια εκείνη  των περίπου σαράντα ετών από την επίσκεψη του Πάπα Ιωάννη Παύλου 2ου.   Έχει ριζικά αλλάξει  διηρημένη ιδιαίτερα στα θέματα ηθικής. Πολλοί είναι σίγουροι ότι το δημοψήφισμα θα περάσει. Ο Σεβασμιότατος Doran, δεν είναι μόνο Επίσκοπος του  Elphin αλλά και Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ιρλανδίας. Όπως ο ίδιος αναφέρει: «αν αυτό το «δημοψήφισμα» περάσει τότε θα ανοίξει ο δρόμος  για την επικύρωση  ενός νόμου που θα εγκρίνει την έκτρωση. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία. Αλλά είμαι πεπεισμένος  ότι μέσα στο λαό παραμένει ακόμη  έντονο το αίσθημα  της υπεράσπισης της ζωής. Δεν είμαι απόλυτα βέβαιος  ότι αυτό το δημοψήφισμα θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία».

Στη συνέχεια εκφράζει ακόμη περισσότερο την ελπίδα: “Εύχομαι όταν ο Πάπας φθάσει  να είναι εξασφαλιστεί μία νέα  δέσμευση για την υπεράσπιση της ζωής από μέρους όλου του Ιρλανδικού λαού”.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ 1 Απριλίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου