“Όλοι Αδέλφια”, Ο Φραγκίσκος θα υπογράψει την Εγκύκλιό του στις 3 Οκτωβρίου στην Ασίζη

4

“Όλοι Αδέλφια”, Ο Φραγκίσκος θα υπογράψει  την Εγκύκλιό του στις  3 Οκτωβρίου στην Ασίζη

Στον τάφο του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης που δέχτηκε με αδελφοσύνη όλα τα πλάσματα του Θεού και την μετέτρεψε σε ένα διαχρονικό τραγούδι. Από εκεί ξεκινά η νέα φάση της Αποστολής του Πάπα, ο οποίος επέλεξε να φέρει το όνομα του αγίου της Ασίζης. Μετά το Lumen fidei (2013) και το Laudato si ‘(2015) – που επίσης στον τίτλο θυμίζει το «Το άσμα των πλασμάτων» – αυτή τη φορά είναι η πόλη του Φτωχούλη της Ασίζης από τον οποίο πήρε τον τίτλο της τρίτης Εγκυκλίου «Αδέλφια όλοι» για την αδελφότητα και κοινωνική φιλία, του οποίου ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από τα γραπτά του Αγίου Φραγκίσκου: «Ας δούμε, όλους τους αδελφούς, τον καλό ποιμένα τους που, για να σώσει τα πρόβατά υπέστη, το πάθος του σταυρού». (Συμβουλές, 6, 1: 155 FF)
Ο Πάπας θα το υπογράψει το απόγευμα της 3ης Οκτωβρίου αφού φτάσει στην Ασίζη στις 3 μμ. και τελέσει τη Θεία Λειτουργία στην κάτω Βασιλική. Μια γιορτή που εξακολουθεί να εξαρτάται από την πανδημία, καθώς ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Βατικανού, Matteo Bruni, ανέφερε την πληροφορία από την Προεδρεία του Αποστολικού Οίκου σύμφωνα με την οποία είναι επιθυμία του Πάπα Φραγκίσκου να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη “ιδιωτικά, χωρίς συμμετοχή των πιστών” , λόγω της «κατάστασης της υγείας». Μόλις τελειώσει η εκδήλωση, ο Πάπας θα επιστρέψει στο Βατικανό.

Στην καρδιά μιας διδασκαλίας
Ο τίτλος αυτής της τελευταίας Εγκυκλίου αναφέρεται σε μια κεντρική αξία που χρησιμοποιεί Ο Φραγκίσκος στη Διδασκαλία του, ο οποίος το απόγευμα της εκλογής του, στις 13 Μαρτίου 2013, παρουσιάστηκε στον κόσμο με τη λέξη «αδελφοί». Και τα αδέρφια είναι τα αόρατα που αγκαλιάζει στη Λαμπεντούσα, τους μετανάστες, από την πρώτη του έξοδο ως Πάπας. Και ο Shimon Peres και ο Abu Mazen που αντάλλαξαν τη χειραψία με τον Πάπα το 2014 είναι επίσης ένα παράδειγμα αυτής της αδελφότητας που έχει ως στόχο της την ειρήνη. Μέχρι την περσινή Διακήρυξη του Αμπού Ντάμπι, επίσης στην περίπτωση αυτή ένα έγγραφο για την «ανθρώπινη αδελφότητα», το οποίο, θα έλεγε ο Φραγκίσκος, «προέρχεται από την πίστη στον Θεό που είναι ο Πατέρας όλων και ο Πατέρας της ειρήνης».

Sarentino: Από τη χειρονομία του Πάπα η δύναμη για επανεκκίνηση
Με τη προσεχή επίσκεψη του Πάπα στην Ασίζη θα είναι τέσσερεις οι επισκέψεις που ο Πάπας επισκέπτεται την Ασίζη, μετά τις επισκέψεις της 4ης Οκτωβρίου 2013, τη δεύτερη το 2016, 4 Αυγούστου και 20 Σεπτεμβρίου. Είναι μια επιστροφή που περιμένει ο επίσκοπος της πόλης, Σεβασμιότατος Domenico Sorrentino, με «συγκίνηση και ευγνωμοσύνη», όπως αναφέρει σε δήλωση του. «Ενώ ο κόσμος πάσχει από μια πανδημία που θέτει πολλούς ανθρώπους σε δυσκολία και μας κάνει να νιώθουμε αδέλφια στον πόνο, δεν μπορούμε παρά να νιώθουμε την ανάγκη να γίνουμε πάνω από όλα τα αδέλφια ερωτευμένα», γράφει ο Σεβασμιότατος Sorrentino, ο οποίος μιλά για την «κοσμική αδελφότητα» του Αγίου Φραγκίσκου. “Αυτή η νέα πρωτοβουλία του Πάπα Φραγκίσκου – καταλήγει ο επίσκοπος της Ασίζης – μας δίνει νέο θάρρος και δύναμη για να “επανεκκινήσουμε”, στο όνομα της αδελφότητας που μας ενώνει όλους”.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Μελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 5ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 7 Φεβρουαρίου 2023   ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Ανάγνωσμα από το κατά Μάρκο Άγιο Ευαγγέλιο (7, 1-13) Και

Ο σεισμός στην Τουρκία και Συρία…

Δυστυχώς ο σεισμός των 7.9 ρίχτερ που έπληξε Τουρκία και Συρία προξένησε μεγάλο αριθμό θυμάτων, που συνεχώς μεγαλώνει. Ο Πάπας Φραγκίσκος απέστειλε αμέσως συλλυπητήρια τηλεγραφήματα,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου