ΡΩΜΗ ΟΙ “ΚΛΟΣΑΡ” ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΜΠΑΝΙΑ

3

ΡΩΜΗ ΟΙ “ΚΛΟΣΑΡ” ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΜΠΑΝΙΑ

Η πιο απλή επιθυμία των κατοίκων μιας παραθαλάσσιας πόλης, τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι να πάνε για μπάνιο, ιδιαίτερα όταν δεν έχουν δυνατότητα διακοπών. (Και) αυτήν την επιθυμία, η οποία αυξάνει την αυτοεκτίμηση όσων επωφελούνται, πραγματοποιεί ο Επίσκοπος Ρώμης, για τους φτωχότερους κατοίκους της πόλης του : μέσω του Υπεύθυνου Φιλανθρωπίας, του καρδιναλίου K. Krajewski, 5 φορές την εβδομάδα, πλην Σ/Κ, το απόγευμα. ομάδες 20-25 ατόμων, από διαφορετικό χώρο φιλοξενούμενων αστέγων κάθε φορά, πηγαίνουν για μπάνιο σε δημόσιες παραλίες . Στο τιμόνι του μικρού λεωφορείου μεταφοράς κάθεται συχνά ο ίδιος ο καρδινάλιος ή βοηθοί του, εθελοντές, που τους συνοδεύουν .Μαγιό και πετσέτες, όπως και η απαραίτητη πίτσα, που προσφέρεται, σε όλους, σ` ανοιχτό χώρο, μετά το μπάνιο, είναι προσφορά του Πάπα !
Ο καρδινάλιος ελπίζει, εντός Σεπτεμβρίου, να οργανώσει επισκέψεις στη θάλασσα παιδιών με νοητική στέρηση, που φιλοξενούνται από τις Αδελφές της Μητέρας Τερέζας. Γιατί “ όλοι έχουν δικαίωμα σε μια βόλτα στην πόλη και στη θάλασσα και θα τους βοηθήσουμε να το πραγματοποιήσουν ” δηλώνει ο Κ.Κ.

Πληροφόρηση από ιταλικό τύπο και φωτογραφία αρχείου

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ  ΤΗΣ 3ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 23 Μαρτίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου