ΟΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ

ΟΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ

Είναι ευχάριστο να πληροφορείσαι ότι οι καθολικοί Κίνας και Φιλιππίνων διατηρούν καλές σχέσεις και το αποδεικνύουν στα δύσκολα !
Κινέζοι καθολικοί ιερείς και μοναχές επισκέπτονται κάθε χρόνο τις Φιλιππίνες. 
Μαθαίνοντας λοιπόν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν (και) λόγω κορωνοϊού οι Φιλιππίνες, οι καθολικοί των Επισκοπών Wenzhou. Guangzhou και Fushou έκαναν έρανο και συγκέντρωσαν το ποσό των 85.000 δολαρίων, Τα χρήματα στάλθηκαν στο τμήμα κινεζικής γλώσσας του Radio Veritas Asia, στην πόλη Quezon.
Ο συντονιστής του ραδιοφωνικού προγράμματος στην κινεζική γλώσσα, π. Jοseph Leo, ανέφερε ότι με τα χρήματα αυτά υλοποιήθηκαν 3 δράσεις : αγορά τροφίμων για φτωχές οικογένειες, ενίσχυση καθολικών οργανώσεων που βοηθούν φτωχούς στο μετρό της Μανίλας και ενίσχυση προγράμματος για ανθρώπους σε ανάγκη που υλοποιεί η “κοινότητα του Αγίου Βικεντίου του Παύλου” στη Quezon. 
Ο έρανος μεταξύ των Κινέζων καθολικών συνεχίζεται.
Οι Φιλιππίνες καταγράφουν ως τώρα 5223 θετικά κρούσματα και 335 θανάτους, ενώ 295 άνθρωποι έχουν αποθεραπευθεί.

Πληροφόρηση και φωτογραφία AsiaNews.it

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ποιμαντική επιστολή Ιεραρχίας

                  ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Αρ. Πρωτ.: 5606/2024      Σύρος, 23 Φεβρουαρίου 2024 Προς τους πιστούς της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα Αδελφοί μας και

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 24 Φεβρουαρίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου