Οι Καθολικοί παραχώρησαν την Εκκλησία τους, στους Ορθόδοξους για το Πάσχα

Οι Καθολικοί παραχώρησαν την Εκκλησία τους, στους Ορθόδοξους για το Πάσχα

Μια συγκινητική ανάμνηση για την ορθοδοξία της Νότιας Αυστραλίας διαδραματίστηκε την Μεγάλη Παρασκευή σε Καθολική εκκλησία της περιοχής του Glenelg, νότια της Αδελαΐδας, κι αυτό γιατί εκεί φιλοξενήθηκαν για την θεία λειτουργία και περιφορά του επιταφίου οι ενορίτες του ελληνορθόδοξου ναού του Αγίου Παντελεήμωνα που είδαν την εκκλησία τους να καταστρέφεται ολοσχερώς από την πυρκαγιά που ξέσπασε την περασμένη Τρίτη στο εσωτερικό του ναού μάλλον από ηλεκτρονική βλάβη στο σύστημα κλιματισμού της εκκλησίας.

Η καθολική εκκλησία μόλις ενημερώθηκε σχετικά ήρθε σε επαφή με τους υπεύθυνους της ενορίας του Αγίου Παντελεήμωνος και προσφέρθηκε να παραχωρήσει τον ναό Our Lady of Victory, για τις λειτουργίες της Μεγάλης Πέμπτης, της Μεγάλης Παρασκευής και του Μεγάλου Σαββάτου.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή, αρκετοί πιστοί ήταν συγκινημένοι και εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους απέναντι στους καθολικούς ενορίτες ενώ μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας το λόγο πήρε ο ιερατικώς προϊστάμενος της ενορίας του Αγίου Παντελεήμωνος, πάτερ Παναγιώτης Φωτάκης ο οποίος ευχαρίστησε προσωπικά και εκ μέρους της αρχιεπισκοπής την καθολική εκκλησία για την ιδιαίτερα γενναιόδωρη χειρονομία της.

«Με τη βοήθεια του θεού θα ξανακτίσουμε την εκκλησία μας αλλά απόψε θα ήθελα να ευχαριστήσω την καθολική εκκλησία για την ευγενική προσφορά της και την κίνηση αυτή να τείνει ένα χέρι βοηθείας ώστε να τελέσουμε τις λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας εδώ. Είναι μια ιδιαίτερη συγκινητική χειρονομία που δείχνει ευσπλαχνία και αγάπη. Βρήκαμε συμπαράσταση και υποστήριξη εκεί που δεν το περιμέναμε», είπε χαρακτηριστικά ο πάτερ Φωτάκης.

Πηγή: http://orthodoxia.info

ΣΧΟΛΙΟ kantam.gr

Σεβασμιότατοι Αδελφοί της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος, η αμοιβαιότητα σε πράξεις αγάπης είναι αρετή!

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 20 Απριλίου 2024   ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Ανάγνωσμα από το κατά Ιωάννη Άγιο Ευαγγέλιο (7, 40-45) Τότε, εκείνοι απ’τον κόσμο που

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου