Ο Πρόεδρος της Συνόδου της Ιεραρχίας της Γερμανίας έγινε δεκτός σε ακρόαση από τον Πάπα

3

Ο Πρόεδρος της Συνόδου της Ιεραρχίας της Γερμανίας έγινε δεκτός σε ακρόαση από τον Πάπα

Μετά την ακρόαση με τον Πάπα, μερικοί δημοσιογράφοι μίλησαν στον επίσκοπο του Λίμπουργκ για συνομιλίες με τον Άγιο Πατέρα. Ο Αρχιεπίσκοπος Bätzing ανάφερε ότι μίλησε στον Πάπα για την κατάσταση σχετικά με τη «Συνοδικότητα». Ο Bätzing ανέφερε λεπτομερώς στον Πάπα σχετικά με την πρόοδο των μεταρρυθμιστικών συνομιλιών στη Γερμανία μέχρι στιγμής και για περαιτέρω σχέδια. «Νιώθω ενθουσιασμένος από την έντονη ανταλλαγή απόψεων με τον Άγιο Πατέρα με σκοπό να συνεχίσουμε το ταξίδι που έχουμε κάνει.
Ο Πάπας έδειξε εκτίμηση για αυτό το έργο, το οποίο συνδέεται στενά με την έννοια της« συνοδικότητας » που προωθεί. Προσπάθησα να καταστήσω σαφές ότι η Εκκλησία στη Γερμανία, ακολουθεί αυτό το μονοπάτι και ξέρει πάντα ότι ενωμένη με την Καθολική Εκκλησία “, δήλωσε ο Επίσκοπος Bätzing μετά το ακροατήριο.
«Πρέπει να βρούμε απαντήσεις στις επείγουσες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Εκκλησία, από την αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών έως τον δραματικό αριθμό ατόμων που εγκαταλείπουν την Εκκλησία. Με την επιστολή της προς τους προσκυνητές του Θεού της Εκκλησίας στη Γερμανία του Ιουνίου 2019, ο Πάπας Φραγκίσκος ενθάρρυνε και έδωσε οδηγίες σχετικές με αυτό. Θα συνεχίσει να μας συνοδεύει με πατρική αγάπη”. Ο Πάπας Φραγκίσκος υπενθύμισε ότι στην πορεία και τη δράση της Εκκλησίας στη Γερμανία δεν πρέπει να ξεχάσουμε τους φτωχούς και τους ηλικιωμένους, τους πρόσφυγες και τους άπορους.
“Ο Πάπας ζήτησε συγκεκριμένα να ληφθούν υπόψη οι επιπτώσεις και οι εμπειρίες της πανδημίας του κορωνοϊού για το μέλλον”, δήλωσε ο Επίσκοπος Μπατίζ. Πρόσθεσε επίσης: «Ελπίζω ότι με τις εμπειρίες της Συνόδου θα μπορέσουμε να συνεισφέρουμε στην Παγκόσμια Σύνοδο των Επισκόπων του Οκτωβρίου 2022, η οποία θα ασχοληθεί με το θέμα της συνοδικότητας».
Κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του, ο επίσκοπος Bätzing συναντήθηκε επίσης με τον γενικό γραμματέα της Συνόδου των Επισκόπων, τον Καρδινάλιο Lorenzo Baldisseri και τον διορισμένο διάδοχό του, τον Αρχιεπίσκοπο Mario Grech, τον Πρόεδρος της Ρωμαϊκής Συνόδου για το Δόγμα της Πίστης, Καρδινάλιο Ο Louis Ladaria SJ, τον Πρόεδρο της Ρωμαϊκής Συνόδου για τους Επισκόπους, Καρδινάλιος Marc Ouellet, τον Πρόεδρο του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας, Καρδινάλιο Kurt Koch και τον Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αγία Έδρα, Michael Koch .

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Μνημόσυνο π. Εμμανουήλ Ρεμούνδου

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 17:30 στον Καθολικό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Νάξου θα τελεστεί 40ήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του π.

Angelus, 10 Δεκεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα!  Αυτή τη Β’ Κυριακή της Παρουσίας, το Ευαγγέλιο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου