Ο Πάπας βαπτίζει τα σιαμαία δίδυμα, το γράμμα της μητέρας τους

7

Ο Πάπας βαπτίζει τα σιαμαία δίδυμα, το γράμμα της μητέρας τους

Η Ερμίνα Ντζότο, μητέρα των σιαμαίων κοριτσιών που ήταν οι πρωταγωνίστριες μιας εξαιρετικής χειρουργικής επέμβασης στο Νοσοκομείο Bambin Gesù της Ρώμης στις αρχές Ιουνίου, που έδωσε στα δύο μωρά μια ζωή κανονικότητας, εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στον Πάπα, ο οποίος πριν από λίγες μέρες βάπτισε τις κόρες της. Αν αύριο «μπορούν να είναι μέρος των πιο τυχερών παιδιών στη γη», λέει, είναι λόγω της αγίας θύρας που άνοιξε στο Μπανγκούι το 2015, μια οδός που «οι άποροι, όπως ήμουν εγώ, μπορούν να διασχίσουν».
Το προσκύνημα μέσα στον Άγιο Πέτρο κάνει την πρώτη στάση μπροστά στην Pietà, στην Παναγία που κρατά στα γόνατά της το άψυχο παιδί της Ιησού. Αμέσως έρχεται ένα ερώτημα για αυτό το «αθώο σώμα» του Χριστού που θυμίζει «το παραμορφωμένο σώμα των θυγατέρων μου μέσα στα εξίσου αδύναμα χέρια μου. Γιατί;». Αυτό είναι ένα από τα πιο συγκινητικά αποσπάσματα στην επιστολή που απηύθυνε στον Πάπα η Ερμίνα Ντζότο, η μητέρα των σιαμαίων διδύμων με καταγωγή από την Κεντρική Αφρική, τα οποία υποβλήθηκαν σε μια εξαιρετικά δύσκολη χειρουργική επέμβαση κρανιακού και εγκεφαλικού διαχωρισμού πριν από ένα μήνα στο Νοσοκομείο Bambin Gesù. Τα δύο μικρά κορίτσια βάπτισε ο ίδιος ο Πάπας Φραγκίσκος πριν λίγες ημέρες στο Παρεκκλήσιο του Οίκου της Αγίας Μάρθας, δίνοντάς τους τα ονόματα Μαρία και Φραγκίσκα.
Η γέφυρα των φτωχών
Στην επιστολή της, η Ερμίνα Ντζότο αφηγείται τη ζωή της σαν «ένα κορίτσι χωρικών που ζούσε μέσα στο δάσος», σε ένα χωριό 100 χιλιόμετρα από το Μπανγκούι, την πόλη όπου το 2015 ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε την έναρξη του Ιωβηλαίου της Ευσπλαχνίας, ανοίγοντας την αγία θύρα του καθεδρικού ναού. Μια θύρα που είναι κάτι πολύ περισσότερο για τη μητέρα των δύο κοριτσιών. «Η βάπτιση από την Αυτού Αγιότητα της Μαρίας και Φραγκίσκας, που σώθηκαν ως εκ θαύματος, μου δίνει την επιβεβαίωση ότι ο Θεός είναι πραγματικά κοντά στους τελευταίους των τελευταίων», γράφει η Ερμίνα. «Αν αύριο οι κόρες μου θα είναι σε θέση να είναι από τα πιο τυχερά παιδιά στη γη, δηλαδή να πάνε στο σχολείο και να μάθουν ό,τι εγώ αγνοώ και ό,τι τώρα φιλοδοξώ κι εγώ να μάθω, για να μπορώ μια μέρα να διαβάζω τους στίχους της Βίβλου στις κόρες μου, τότε – λέει η Ερμίνα στην επιστολή της προς τον Πάπα – δεν είναι απλώς μια αγία θύρα που Εσείς άνοιξατε στο Μπανγκούι το 2015 και έκλεισε έναν χρόνο αργότερα, αλλά το να έχεις χτίσει μια γέφυρα για την αιωνιότητα την οποία οι άποροι να μπορούν να διασχίσουν, έτσι όπως ήμουν εγώ, καθώς και οι καλοπροαίρετοι άνθρωποι, όπως η ομάδα των γιατρών που φροντίζουν τα αχώριστά μου που χωρίστηκαν».
«Εσείς ξέρετε τι χρειάζεται ο κόσμος»
Στο γράμμα της, η Ερμίνα Ντζότο ευχαριστεί αρκετές φορές τους γιατρούς του νοσοκομείου Bambin Gesù, τη Μαριέλα Ενόκ, πρόεδρο του Παιδιατρικού Τμήματος, τον καθηγητή Κάρλο Εφίζιο Μάρρας, επικεφαλή του τμήματος Νευροχειρουργικής, του οποίου η ομάδα «χώρισε ως εκ θαύματος και ανέστησε τα κορίτσια μου». Και καταλήγει η Ερμίνα Ντζότο: «Η προσευχή είναι αυτό που μπορεί να ενώσει τους λαούς της γης. Θα προσευχηθώ στην Παναγία για Εσάς, αλλά δεν χρειάζεται να της ζητήσω πολλά, αφού, η Αγιότητά Σας, που αψήφησατε τον κίνδυνο να σας τσιμπήσουν τα επικίνδυνα κουνούπια αλλά και την εξέγερση του 2015 στην Κεντρική Αφρική, ξέρετε να ζητήσετε από την Παναγία αυτό που χρειάζεται ο κόσμος».

————————-
Πηγή: Vatican News
Μετάφραση: π.Λ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση, 5 Οκτωβρίου 2022

  ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ   Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2022   Κατήχηση περί διακρίσεως: 4. Τα στοιχεία της διακρίσεως. Η αυτογνωσία  

Από τον Άγιο Φραγκίσκο στη Μέση Τήνου

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022, τελέστηκε με επισημότητα η Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην περιοχή Πεντόστρατο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου