Ο Πάπας αναχώρησε για τη Χιλή

Ο Πάπας αναχώρησε για τη  Χιλή

Το αεροπλάνο της Alitalia με τον Πάπα απογειώθηκε σήμερα το πρωί από το αεροδρόμιο της Ρώμης – Fiumicino στις 8:55 με προορισμό το Σαντιάγκο της Χιλής, όπου θα προσγειωθεί μετά από σχεδόν 16 ώρες πτήσης, γύρω στα μεσάνυχτα σήμερα, στις 20:10 τοπική ώρα.

Κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Ρώμης – Fiumicino  ο Πάπας έγινε δεκτός από θρησκευτικές και πολιτικές αρχές. Χαμογελώντας, με τη συνηθισμένη μαύρη τσάντα να κρατά στο αριστερό χέρι και ακουμπώντας με το δεξί του χέρι στον χειρολισθήρα της σκάλας του αεροπλάνου, ο Πάπας Φραγκίσκος έφτασε στην πόρτα της εισόδου του Boeing. Μόλις έφτασε στην κορυφή της σκάλας, πριν εισέλθει στο αεροπλάνο, χαιρέτισε τις δύο αεροσυνοδούς και τον κυβερνήτη της πτήσης που τον περίμεναν. Αμέσως μετά, ο Πάπας απευθύνθηκε προς όλους τους υπολοίπους παρευρισκομένους για να τους χαιρετίσει με ένα νεύμα του χεριού.

Η αναχώρηση

Πριν εγκαταλείψει το Βατικανό με ένα μήνυμα tweet, ο Φραγκίσκος ζήτησε να τον συνοδεύουμε με την προσευχή μας σε αυτό το ταξίδι στην Χιλή και στο Περού. Στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Χιλής, κατά την τελετή υποδοχής δεν προβλέπονται ομιλίες επειδή η συνάντηση με τις αρχές του Palazzo della Moneda έχει προγραμματιστεί για αύριο. Στην πρωτεύουσα της Χιλής τον Πάπα θα υποδεχθεί η απερχόμενη πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά ακόμη εν ισχύ, η σοσιαλίστρια Michelle Bachelet. Στη συνέχεια να μεταβεί στην αποστολική Νουντσιατούρα, όπου ο Φραγκίσκος θα παραμείνει κατά τη διαμονή του στο Σαντιάγκο. Στη Χιλή, εκτός από την πρωτεύουσα, ο Ποντίφικας θα επισκεφτεί τις πόλεις του Temuco, στο νότο, όπου θα συναντηθεί με τους αυτόχθονες λαούς Mapuche και Iquique, στο βόρειο τμήμα της εξόρυξης. Στο Περού που θα φτάσει την Πέμπτη το βράδυ, θα παραμείνει στην πρωτεύουσα Λίμα, θα επισκεφθεί τις περιοχές του Αμαζονίου Puerto Maldonado και στο Trujillo, στην ακτή του Ειρηνικού που χτυπήθηκε πέρυσι από τις πλημμύρες του «El Nino». Η επιστροφή στη Ρώμη προβλέπεται για τη Δευτέρα 22.

Οι Πάπες στη Χιλή και στο Περού

Τόσο η Χιλή όσο και το Περού στο παρελθόν έχουν δεχθεί την επίσκεψη του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β΄: στη Χιλή το 1987, στο Περού δύο φορές, το ’85 και το ΄88. Ο Πάπας Φραγκίσκος έζησε για ενάμισι χρόνο στη Χιλή όταν είχε μπει στο τάγμα των Ιησουιτών και πριν γίνει Πάπας είχε επισκεφθεί και το Περού.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου